Autor: Kaubandus.ee • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõrk rubla teeb Stockmannile muret

Stockmanni tegevjuht Hannu Penttilä on mures, et Venemaa rubla nõrgenemine kahandab Stockmanni Venemaa-äri.

"Rubla nõrgenemine on meile halb asi. Sellel on otsene mõju ostujõule ja tarbija käitumisele Venemaal," märkis Penttilä intervjuus Reutersile.

Aasta teises kvartalis tuli Venemaalt veidi üle kuuendiku Stockmanni käibest. Äriühingu Venemaa tulemus on olnud negatiivne alates 2007. aastast. Sel kuul avaldas Stockmann lootust, et nende Venemaa äri jõuab järgmisel aastal plussi.

Penttilä rääkis intervjuus ka seda, et maailmamajanduse üldine ebakindlus pole Stockmanni äritegevusele veel mõju avaldanud.

"See ei ole veel meie müüki tugevalt mõjutanud, kuid kõige olulisem hooaeg on veel ees. Loodan seega tõesti, et Euroopa suuremates asjades langetatakse otsused, sest see võiks tugevdada usaldust."

***

Muid uudiseid lühidalt

Tarkvarafirma Aldata andis kasumihoiatuse ning arvab, et äri tulem jääb alla eelmise aasta kasumile. Varasema prognoosi kohaselt oleks kasum tänavu kasvanud. Aldata ei muuda oma käibeprognoosi.

Kone teatas Omani lennujaama suurtellimusest. Kone tarnib sinna 122 lifti, 60 eskalaatorit ja 39 liikuvat koridori.

Teliasonera kasvatab oma osalust Kasahstani Kcellis. Teliasonera sõlmis kavatsuselepingu Kazakhtelecomiga oma osaluse kasvatamisest võimaliku uusemissiooni käigus. Praegu kuulub Teliasonerale ja tema tütarettevõttele Turkcellile 51% Kcellist.

Orion sai Euroopas müügiloa intensiivravirahustile Dexdor.

Apteegikett Oriola-KD kaotab kuni 40 töökohta Rootsis.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 18:00 1,39% languses ning Nokia kell 17:46

ka 3,68% languses.

Suurimad tõusjad ja langejad Helsingi börsil kell 17:46.

Tõusjad: Viking Line +6.32%, Exel Composites +3.47%, Biohit +3.17%, YIT +2.90%, Talentum +2.55% UPM-Kymmene -3.25%, Metso -3.25%, Nokia -3.68%, Aspocomp Group -3.85%, Elektrobit -4.17%

Langejad:

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757