Autor: Kaubandus.ee • 21. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurima jaemüüja kasumlikkus kukkus

Wal-Mart Stores teatas analüütikute ootustele napilt alla jäänud neljanda kvartali majandustulemustest, mille tingisid madalatest hindadest tulenenud väiksemad marginaalid.

Jaanuaris lõppenud neljanda kvartaliga kukkus Wal-Marti puhaskasum 15%, 5,16 miljardi ehk 1,50 dollarini aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Aasta tagasi teenis firma 6,06 miljardit ehk 1,70 dollarit aktsia kohta.

Jättes välja teatud tulud oli Wal-Marti kvartaalne kasum 1,44 dollarit aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 1,45 dollarit.

Vähemalt aasta avatud poodides kasvas aasta varasemaga võrreldes Wal-Marti käive 1,5%, mis on teine kvartaalne tõus viimase 10 kvartali jooksul. Analüütikud lootsid näha 1,8% kasvu. Kogukäive tõusis 5,9% 123,2 miljardi dollarini.

Maailma suurima jaemüüja tegevjuht Mike Duke on hakanud agressiivsemalt kulusid vähendama ning viimases kvartalis hakati poodides klientide tervitajaid suunama klientide teenindamisega soetud harudesse. Firma eesmärk on jätkuvalt hindu madalal hoida, et hoida madala sissetulekuga kliendibaasi, kellest oluline osa on töötutel.

"Tegu ei ole just inspireeriva tulemusega, kuid nad on paremas seisus, kui 12 kuud tagasi," ütles Planet Retaili uurimisjuht Natalie Berg. "Elementaartõde juurde naasmine on võitev strateegia, kuid see võtab aega," lisas Berg.

Aktsionärid tulemusi rõõmuga vastu ei võtnud. Eelturul kukkus Wal-Marti aktsia 3,01%, 60,60 dollarini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757