28. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurents sunnib Grossi laienema

Eesti üks edukamaid jaekauplejaid, Oleg Grossile kuuluv OG Elektra kasvatas möödunud aastal kasumit ligi kolmandiku võrra. Gross prognoosib, et käive tänavu küll kerkib, kuid kasum kahaneb.

OG Elektra käive kasvas mullu ligi kahe miljoni euro võrra 69 mln euroni. Kasumit kogunes kolmandiku võrra enam kui aasta varem ehk 4,3 mln eurot. Dividende omanik võtta ei plaani.

„Sel aastal eelduslikult kasum langeb ja käive kasvab kuni 10%,“ prognoosis Gross, kelle sõnul suurenes mullu kasum eelkõige põhivara kasumlikust müügist, mis suurendas kasumit ligi kolmandiku võrra. „Kasumi suurenemisele avaldas ka mõju töötajate arvu vähendamine, kuna just tööjõukulud moodustavad väga suure osa kõigist kulutustest.“ Ettevõte vähendas aastaga täätajate arvu ligi kümnendiku võrra 598ni.

Edukast aastast hoolimata Gross dividende jaotada ei plaani. „Konkurents turul on ülitihe ja lähiaastatel peab üritama jätkuvalt uusi kauplusi juurde rajada,“ selgitas ta.

Tänavu avas firma kaks uut kauplust, millele lisandub septembris-oktoobris veel kaks. Järgmisel aastal läheb ehitamisele ja avatakse 3-5 uut poodi, millest kolm Paldiskis, Keilas ja Jõhvis ning küsimärgiga on laienemised Järvakandis, Suure-Jaanis ja Sauel. „Välistada ei saa ootamatuid pakkumisi, mida läbi aastate ikka on olnud,“ lisas Gross.

OG Elektra kuulub 100% Oleg Grossile.

Autor: Ave Lepik, Laura Mallene

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757