Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küsitlus: Mida teha ravimituru nigela konkurentsiga? 

Riigikontrolli hinnangul on ravimiturul ebapiisav konkurents, ravimid on kallimad ja patsiendi omaosalus suurem kui mitmes teises Euroopa riigis.

Mida oleks võimalik teha selleks, et ravimid oleks odavamad?

VIKTOR VASSILJEV, riigikogu liige, Keskerakond:

"Valitsus kontrollib seda valdkonda piisavalt, toetab maaletoojaid ja hulgimüüjaid. Peaks laskma turule odavamaid ravimeid teistest maadest. Eesti elanikud ei ole nii rikkad, et nad saaksid endale osta ainult kvaliteetseid ja kalleid ravimeid".

LIILIAN RUUBEN, Eesti Farmatseutide Liidu juhataja:

"Seadusega on paigas, kui suure juurdehindluse saavad ravimimüüjad panna. Apteegid ei saa panna sellist hinda, nagu neile pähe tuleb. Ainuke asi, mida seadus ei reguleeri, on toidulisandid".

REIN AIDMA, riigikogu liige, Reformierakond:

"Kontrolli peaks tõhustama. Ma arvan, et siin on piisavalt probleeme. Samas on küsimuse all, kas saaks käsimüügiravimeid müüa poodides jne".

MARET MARIPUU, riigikogu liige, Reformierakond:

"Viimastel aastatel on valitsus teinud palju selleks, et ravimid oleksid odavad ja kättesaadavad. Alates 1. oktoobrist ei kehti maksimaalne piirmäär ravimitele, millel on 50% allahindlus. Nende puhul väheneb omaosalus umbes 22%".

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070