Autor: Romet Kreek • 7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carrefouri kasum tegi üllatavalt väikse languse

Prantsusmaa suurim jaekaupmees raporteeris järjest viiendast aastasest kasumi vähenemisest, kuid tagasilöök tuli ootamatult väike, vahendab Bloomberg.

Ärikasum vähenes 2,6 protsenti, 2,14 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 2,07 miljardilist numbrit.

„Oodatust väiksemale langusele aitas kaasa väga tugev tulemus Prantsusmaal,“ kommenteeris BNP Paribasi analüütik John Kershaw. „Prantsusmaa operatsioonide mööda juhtimisest vabanemine tuli oodatust kiiremini ja suuremalt.“

Juhatuse esimees Georges Plassat plaanib tänavu teha kuni 2,3 miljardi euro eest kapitalikulutusi, et võita tagasi turuosa Prantsusmaal. Selleks, et fokuseerida põhilistele turgudele, on ta müünud ära varad Kolumbias, Malaisias, Indoneesias, Singapuris ja Kreekas.

„Carrefour näeb uut hoogu kinnisvara arendustes,“ ütles ta täna.

Carrefour, kelle Prantsuse hüpermarketid on keskmiselt 30 protsenti suuremad, kui nende suurimad marketid Hispaanias, Itaalias ja Belgias, võivad vähendada mõnedes poodides müügipinda ja rentida vabanevad pinnad välja teistele äridele, kirjutas Deutsche Banki analüütik Sally Ronald.

Ettevõte teeb ettepaneku maksta aktsia kohta 58 senti dividendi. Ettevõtte netovõlg vähenes 2,6 miljardi euro võrra 4,32 miljardile eurole.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700