Autor: Väinu Rozental • 2. aprill 2013

Comarketi poeketil stabiilne käibekasv

Comarket suutis säilitada müügimahtude kasvu vaatamata jaemüügi üldisele langusele, kinnitas kauplusi haldava ASi ABC Supermarkets juhatuse liige Ain Taube.

Tema andmeil on ABC Supermarketsi käive aasta esimeses kvartalis kasvanud stabiilselt. „Kõigil kolmel kuul oli käibekasv üle 8 protsendi,“ täpsustas Taube. „Ootame oma ettevõttes sarnast kasvu ka lähikuudeks.“

ABC Supermarkets haldab Comarketi kauplusi ja Solaris Toidupoodi, kokku on ettevõttel praegu üle Eesti 19 poodi. Eelmisel aastal sulges firma kaks poodi, avas kaks uut poodi ja renoveeris Comarket Nõmme ning Solaris Toidupoe.

„Oleme oma uutes ja renoveeritud poodides kohendanud kaubavalikut sihtrühmale sobivamaks,“ põhjendas Taube poeketi käibekasvu. „Me muutsime kaupluste sisekujundust ja kaubavalikut selles suuna, et oleks rohkem sobivat kaupa ka nõudlikumale kliendile, kelle ostukord on ühtlasi suurem. Läbi selle on meie käive, eriti just uutes ja renoveeritud poodides, kasvanud.“

Taube sõnul jätkavad nad tänavu jõudumööda poodide renoveerimist ja pole välistatud, et aasta lõpus avavad ühe uue poe. „Praegu ei tahaks sellest veel väga konkreetselt rääkida,“ lisas ta.

Taube kinnitusel näitavad nende numbrid samuti tendentsi, et klientide ostusagedus on muutunud. „Poes käiakse harvemini, aga ostetakse korraga rohkem,“ lausus ta.

Statistikaameti teatel suurenes jaekaubandusettevõtete jaemüük tänavu veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes püsivhindades 2 protsenti. Samas kui jaanuaris suurenes jaemüük stabiilselt 4 protsendi võrra, siis veebruaris kasv aeglustus. Toidukaupade jaemüük, mis jaanuaris mõnevõrra aeglustus, pöördus veebruaris langusess ning vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 2 protsenti.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700