Autor: Maarit Eerme • 9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse käive kasvas I kvartalis veidi

Viru Keskuse kaupluste esimese kvartali käive oli tänavu 28,5 miljonit eurot,  mis võrreldes eelmise aasta esimese veerandiga kasvas 3,6 protsenti.

Viru Keskuse külastajate arv on hoogsalt suurenenud - esimeses kvartalis külastas keskust üle 3,4 miljoni inimese, mis on 27,6 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

“Esimese kvartali tulemusi võib tänases majanduskeskkonnas pidada heaks ja ootuspäraseks,” ütleb Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar. “Muuhulgas selgitab külastajate arvu hüppelist kasvu keskuse loendursüsteemi väljavahetamine uue, kaasaegse ja täpsema vastu.”

Vasara hinnangul pole lähiajal oodata suuri muudatusi nii jaekaubanduse arengutes kui ka tarbija käitumises: “Tarbijad on jätkuvalt kaalutlevad ja ratsionaalsed, mistõttu lähikuudel säilib tagasihoidlik ostuaktiivsus. Suhteliselt madal tööpuudus ja reaalpalga suurenemine toetavad samas jaekaubanduse müügitulu kasvu, mis aasta teises kvartalis jääb eeldatavasti 5 protsendi lähedale.”

Viru Keskuse ostude arv jäi 2013. aasta esimeses kvartalis eelmise aastaga kõrvutades samale tasemele, kuid keskmine ostusumma suurenes aastaga 8,1 protsenti.

Viru Keskuses sooritati aasta esimeses kvartalis 2,1 miljonit ostu ning keskmine ostusumma oli 13,4 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700