Autor: Maarit Eerme • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poevarguste hulk vähenes

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel vähenes varguste hulk esimeses kvartalis 13 protsenti ning selle taga on eelkõige poevarguste arvu vähenemine.

2013. aasta esimese kolme kuu jooksul registreerii Justiitsministeeriumi andmetel kokku 9042 kuritegu, mida on 518 võrra vähem (-5%), kui aasta varem samal ajal.

„Registreeritud kuritegude üldnumbri vähenemine on viimaste aastate taustal juba ootuspärane trend, mille mootoriks on jätkuv varguste vähenemine. Üldise majandusolukorra paranemine on aga kahjuks tähendanud näiteks kelmuste arvu kasvu. Kuna kelmuse ohvriks langemine sõltub väga palju isikust endast, on äärmiselt oluline näiteks kaupade ostmisel või olukorras, kus keegi mingit teenust või toodet pakub, olla ülimalt tähelepanelik, et mitte langeda kuriteo ohvriks,“ lausus justiitsminister Hanno Pevkur.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 539 juhtumi (13%) võrra. Eelkõige on selle taga poevarguste arvu vähenemine. Eelmise aastaga võrreldes on vähem registreeritud ka teisi enamlevinud vargusi, nagu vargused sõidukitest ja eluruumidest.

Kelmusi registreeriti esimese kolme kuuga 363 juhtumit, mida on 72 juhtumi võrra (7%) rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Isikuvastastest kuritegudest registreeriti enim kehalise väärkohtlemise juhtumeid (1292 juhtumit), tapmisi registreeriti kahe kuuga 16, mida on kahe võrra vähem kui eelmisel aastal.

Kokkuvõtvalt langes esimeses kvartalis kuritegude üldarv 90 kuriteoliigi puhul ja kasvas 72 puhul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700