Autor: Maarit Eerme • 15. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: tarbijad eelistavad parema kaubavalikuga kauplusi

Maxima sõnul on näha trendi, kus tarbijad on hakanud eelistama üha enam super- ja hüpermarketeid parema kaubavaliku tõttu ning ei näe kauplusladudel turgu.

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul avavad nad oma esimese Maxima XXX hüpermarketi Tallinnas loodetavasti järgmise aasta lõpus. Hetkel nii suur Maxima kauplus asub hetkel Pärnus.

"Suuri odavpoode, mille kaubapaigutus  oleks sarnane kauplusladudele, ilmselt Eestisse niipea ei rajata," kommenteeris Erilaid. Lisades, et hetkel pole sellist formaati kauplustel Eesti turul pikk edu olnud. 

Erilaid ei usu, et uusi kette, kes tahaksid siin oma tegevusega nullist alustad, pole ilmselt lähiajal Eestisse lisandumas. "Turg on väike ja konkurents on terav," kommenteeris Erilaid.

"Viimastel aastatel pärast majandussurutise taandumist on tarbijad hakanud tasapisi üha enam eelistama super- ja hüpermarketeid, kus parem kaubavalik ning selline trend jätkub eeldatavasti veel ka lähiaastatel," tõi Erilaid välja tarbijakäitumise trendid. Lisades, et Macima keskendub lähiaastatel just suuremate kaupluste ehitamisele.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700