Autor: Rivo Sarapik • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured kodutehnika müüjad heidavad ühte

Kolm siinset kodutehnikamüügiga tegelevat ettevõtet plaanivad ühineda.

Konkurentsiametile saadetud koondumise teatest selgub, et AVST-I soovib Eestis turuosa kasvatada ning Ärieksperdi AS ja Kodulux-Kinnisvara Holding soovib kodutehnikamüügist väljuda.

Ühinemisega seotud ettevõtted:

AVST-I AS - 4,6 mln eurose käibe juures 286 000 eurot kasumit teeninud AVST-I tegeleb kodu- ja köögitehnika vahendamise ja jae-hulgimüügiga. Ettevõte müüb kaupu 9 poeketis Home & Gourmet. Firma andis mullu tööd 48 inimesele. Ettevõtte omanikud on Aleksei Danilin ja Viktor Ivanov.

Ärieksperdi AS - tegeleb samuti elektriliste kodukaupade jae- ja hulgimüügiga kaubamärgi Kodulux all. Firma kliendid on peamiselt jaekaubandusfirmad, hotellid, restoranid ja toitlustusasutused.

Ettevõtte omanikud on 80% ulatuses Hollandi firma Denz Holding B.V. ja Eesti ettevõtjaile Karen ja Sirje Raidlale kuuluv, tänavu jaanuaris asutatud Sivikar OÜ. Ärieksperdi teenis mullu 3,6 mln eurose käibe juures 93 000 eurot ärikasumit. Ettevõte andis tööd 19 inimesele. Omanikele maksis ettevõte mullu, nagu ka aasta varem, 125 000 eurot dividende.

Kodulux-Kinnisvara Holding OÜ, valdusfirma, asutati tänavu kevadel Ärieksperdi ASi jagunemise teel, ühineb Kodulux-Kinnisvara ASiga ning tegeleb kinnisvara haldamisega. Ettevõtte mullune käive ulatus 181 500 euroni, kasumit teeniti 11 500 eurot. Ettevõte kuulub samadele omanikele kui Ärieksperdi AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070