Autor: Maarit Eerme • 4. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belgias avatakse pakendivaba kauplus

Belgias Antwerpis avatakse 29. juunil kauplus, kus ei ole plastik pakendeid. Hetkel on Euroopas sellise kontseptsiooniga kauplusi väga vähe, kirjutab Greenfuddge.org.

Hetkel on trend selles suunas, et pakendivaba kaupluste hulk lähiaastatel kasvab. Belgias avatavas kaupluses hakatakse müüma nii toidukaupu kui ka tarbekaupu.

Pakendivabas kaupluses kasutavad tarbijad enda karpe, pakendeid või riidest kotte, mis võetakse kodust kaasa. Toote hind on kindlaks määratud pakendamata toote järgi. Näiteks kliendid saavad täita enda karpe täitekonteineritest. 

Kaupluses on mõeldud ka nende klientide peale, kes unustavad kaasa võtta enda karbi. Kauplusest on võimalik osta klaasist purke ja karpe, mida on võimalik ka hiljem pikaajaliselt kasutada. Pakendivaba kauplus pakub suurt valikut keskkonnasõbralikke pakendeid.

Lisaks toidukaupadele on kaupluses müügil ka ökoloogilised ilutooted, vitamiinid ja eeterlikud õlid. Kaupluse eesmärk on tutvustada tervislikku ja rohelist eluviisi. Teised sarnased kauplused asuvad veel Capannoris, Barcelonas, Viinis, Kiilis, Berliinis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757