Autor: Kaisa Gabral • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gofman A&G müügist: on aeg uuteks väljakutseteks

Watson Group OÜ ja A&G ASi omanik Olar Gofman müüs Tartu Tarbijate Kooperatiivile maha A&G Kaubanduse ASi, sest soovib keskenduda oma ettevõtte teisele, meditsiinitarvikute tootmise osale.

„Eks ma olen 20 aastat tegelenud erinevate firmade ülesehitamistega, aga enamuse oma igapäevasest tööajast olen ma ka meditsiinitehnika tootmise poole peal. Arvasin, et võib-olla on õige aeg võõrandada üks haru, et jääks aega ka hobide ja muude väljakutsetega tegelemiseks,“ kommenteeris Gofman otsust eraldada oma ettevõttest riidekaubanduse osa. Samas lisas ta, et ettevõtlusest kaduda ta ei plaani.

Küsimusele, mis hinnaga tükike firmast maha müüdi, ei soovinud Gofman vastata. Ka ei soovnud ta kommenteerida seda, kas ta sai tehingu eest soovitud summa. „Alati on müüjal vähe ja ostjal palju, aga kuna tehing toimus, siis saame öelda, et mõlemad jäid rahule,“ lausus Gofman naerdes.

Oma sõnul on ta rahul, et ettevõtmist asub juhtima Hendrik I Pass. „Tunnen teda 12 aastat, alates sellest kui ta tegi Melonis esimest Reservedi poodi, ja oleme palju kohtunud ka ajal, kui ta töötas LPP Retailis,“ rääkis Pass.

Ta lisas, et ETKl on olemas tugev finantsteadmine, kuid puudub sügav teadmine rõivakaubandusest, ja just selle poolest suudabki Hendik I Pass ettevõttesse panustada.

Gofmani ettevõte Watson Group tegeleb lisaks ka meditsiintarvikute tootmisega. „See on meie esimene ala, millega ettevõtluses alustasime. Paljuski tuli kõik muu  tänu sellele, just tänu sellele finantseerisime teiste äride alguseid. Kuid kuna  meie meditsiinitoodang läheb ekspordiks, siis Eestis pole sellest palju räägitud. See on veidi varju jäänud,“ rääkis Gofman. Tegemst on 100% pereettevõttega.

Pika tegevusajalooga A&G Kaubanduse ASil on arvestatav turuosa Eesti moekaupade turul. Ettevõte kaupleb Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas 14 kaupluses ning vahendab kaubamärke Esprit, Vero Moda, Jack&Jones ning A&G.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757