17. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogus arutatakse tasuta kilekottide keelustamist

Kauplustes on tasuta kilekotid enamasti puuvilja osakonnas
Foto: Raul Mee
Riigikogu keskkonnakomisjoni tänasel istungil arutatakse koos kaupmeestega kilekottide kasutamise vähendamist ning tasuta jagatavate kilekottide keelustamist.

„Kilekottide massiivse kasutamise tagajärjel on terves maailmas kui ka Eestis kasvanud ulatuslik keskkonnareostuse risk. Euroopa Liidu statistika andmete põhjal paistab kahjuks  Eesti võrreldes teiste riikidega silma kõrgete kilekottide kasutamise näitajate poolest ühe inimese kohta. Viimane aeg on astuda otsustavad sammud probleemide lahendamise suunal,“ ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra. Ta märkis, et vastavalt Euroopa Liidu direktiivile tuleb kõikidel EL-i liikmesriikidel võtta kasutusele meetmed kilekottide kasutamise vähendamiseks.

Keskkonnakomisjonis toimuvale ümarlauale on kutsutud „Killerkott“ kampaania esindajad, kes selgitavad kampaaniat ja selle eesmärke ning tutvustavad TNS Emori poolt tänavu läbiviidud turu-uuringut „Kilekottide kasutamine ja hinnangud nende keskkonnaohtlikkusele“. 

Ümarlauale kutsutud keskkonnaministeeriumi esindajad tutvustavad Euroopa Liidu direktiivi, mille alusel tuleb kõikidel EL-i liikmesriikidel võtta kasutusele meetmeid kilekottide tarbimise vähendamiseks.

Arutelust võtavad osa nii kaupmehed kui ka Eesti Kaupmeeste Liidu esindaja. Kavas on ühiselt arutada, missuguseid meetmeid saavad rakendada kaupmehed, samuti missuguste õigusaktidega peaks toetama riik ning kui palju tuleks jätta elanikkonna teavituskampaaniate hooleks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757