27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cherry 10 õppetundi

Cherry Media juhatuse liige Andres Susi tõi välja 10 õppteundi, mis ta koges Cherrys 6 aasta jooksul
Foto: Meeli Küttim
Cherry Media juhatuse liige Andres Susi ja juhatuse esimees/tegevjuht Priit Tomp panid kirja 10 õppetundi, mida nad 6 tegevusaasta jooksul kogesid.

Ehita ettevõtet pikaajalist visiooni ja strateegiat silmas pidades, mitte kiireks müügiks. Ettevõtte müük on loterii, mis võib juhtuda, aga võib ka mitte. Rahavoog on nagu hapnik, ilma milleta ei saa. Never run out of cash.Õigel ajal kapitaliseerimata jätmine võib saada pikemas perspektiivis saatuslikuks. Üritad siseneda turgudele ebapiisavate ressurssidega.8-liikmeline juhatus on produktiivsuse surm. Mitmepealistel pikkadel koosolekutel lepitakse kokku, et järgmine kord lepitakse kokku.Vii iga IT-arendus välja vähemalt MVPni*. *Minimum Viable Product. Nii saad toodet/featuuri turul testida ja arendus-roadmapist ühe ülesande vähemaks.Tee vähem, aga hästi. Nii jõuad rohkem. Fokusseeru.Ümbritse end parimate inimestega. Sest viimased tõmbavad ligi omasuguseid ja ainult sellises keskkonnas luuakse väärtust.Püsi kerge ja osav. Ole valmis muutuma. Asjad juhtuvad planeeritmatult ja ootamatult.Ära karda kannibaliseerida olemasolevat äri uue mudeliga. Kui seda ei tee sina, siis teeb seda keegi teine sinu eest.Kuula “musti lambaid” - neid, kes arvavad teisiti ja ei toeta populaarseimat ideed / strateegiat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757