27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cherry 10 õppetundi

Cherry Media juhatuse liige Andres Susi tõi välja 10 õppteundi, mis ta koges Cherrys 6 aasta jooksul
Autor: Meeli Küttim

Cherry Media juhatuse liige Andres Susi ja juhatuse esimees/tegevjuht Priit Tomp panid kirja 10 õppetundi, mida nad 6 tegevusaasta jooksul kogesid.

Ehita ettevõtet pikaajalist visiooni ja strateegiat silmas pidades, mitte kiireks müügiks. Ettevõtte müük on loterii, mis võib juhtuda, aga võib ka mitte. Rahavoog on nagu hapnik, ilma milleta ei saa. Never run out of cash.Õigel ajal kapitaliseerimata jätmine võib saada pikemas perspektiivis saatuslikuks. Üritad siseneda turgudele ebapiisavate ressurssidega.8-liikmeline juhatus on produktiivsuse surm. Mitmepealistel pikkadel koosolekutel lepitakse kokku, et järgmine kord lepitakse kokku.Vii iga IT-arendus välja vähemalt MVPni*. *Minimum Viable Product. Nii saad toodet/featuuri turul testida ja arendus-roadmapist ühe ülesande vähemaks.Tee vähem, aga hästi. Nii jõuad rohkem. Fokusseeru.Ümbritse end parimate inimestega. Sest viimased tõmbavad ligi omasuguseid ja ainult sellises keskkonnas luuakse väärtust.Püsi kerge ja osav. Ole valmis muutuma. Asjad juhtuvad planeeritmatult ja ootamatult.Ära karda kannibaliseerida olemasolevat äri uue mudeliga. Kui seda ei tee sina, siis teeb seda keegi teine sinu eest.Kuula “musti lambaid” - neid, kes arvavad teisiti ja ei toeta populaarseimat ideed / strateegiat.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700