2. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon riisus USA ostlemismaratonil koore

Amazon riisus USA ostlemismaratonil koore
Foto: EPA
Target, Wal-Mart ja Kohl's tegid lõid kõik viipäevase küberesmaspäevaga lõppenud ostlemismaratoni käigus rekordi; Amazon aga tegi kõigile edasimüüjatele pika puuga ära.

Slice Intelligence’i värskete andmete kohaselt tehti tänupühadel alanud ja küberesmaspäeval lõppenud ostumaratoni käigus 30,9% kõigist ostudest just Amazonist. Internetikaubamajale järgnes 7,4% Best Buy ning 4,4% Target ja 4,1% Wal-Mart.

Best Buy, mis läks nädalavahetusele vastu oodatust parema kolmanda kvartali tulemuste raportiga, kasvatas 10 edasimüüja hulgas kõige enam oma müüki; võrreldes 2015. aastaga tehti edasimüüja juures 1,3% võrra enam tehinguid. Ka Apple müügimahud kasvasid ning vahe suuremate kettidega nagu Nordstrom ja Kohl's vähenes.

Wal-Mart aga, mida külastas alates mustast reedest kuni küberesmaspäevani rekordarv külastajaid, kukkus edetabelis allapoole. Poeketti jättis oma raha 1% võrra vähem külastajaid ehk 4,1% ostlejatest tegi oma ostud Wal-Martis.

Perioodil 1-28 november teenisid edasimüüjad online müügiga 39,97 miljardit dollarit – see on 7,6% enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, selgub Adobe Digital Insights andmetest.

Adobe prognoosib, et online müügitulu kasvab sellel aastal 11% 91,6 miljardile dollarile.

ComScore'i andmete kohaselt olid küberesmaspäeval enim külastatud internetipoed Amazon, eBay, Wal-Mart, Kohl’s ning Target.

Autor: Kadi Neemre, kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070