Autor: Kaubandus.ee • 3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestlé vähendab 2020. aastaks toodete suhkrusisaldust 18 000 tonni võrra

Foto: EPA
Maailma juhtiv toidutootja Nestlé võttis endale kohustuse vähendada 2020. aastaks Euroopas müüdavate toodete suhkrusisaldust 18 000 tonni võrra. Ettevõtte kavatsuse kohaselt on selleks ajaks toodete keskmine suhkrusisaldus praegusega võrreldes 5% võrra madalam.

Toodete suhkrusisalduse vähendamisega toetab Nestlé Euroopa Komisjoni ja liikmesriikide kavatsust parandada toidu koostist ning Euroopa Liidu eesmärki vähendada elanike suhkrutarbimist. Kavatsusest vähendada toodetes suhkru kogust teavitas ettevõte Maltas korraldatud Euroopa Liidu üritusel, kus arutati laste ülekaalulisuse probleemi.

„Keskmiselt üks laps kolmest on ülekaaluline või rasvunud, mistõttu on ilmselge, et peame tagama lastele tervislikumad valikuvõimalused ning ergutama neid valima aktiivset eluviisi,“ rõhutas tervisliku toitumise vajadust Nestlé juhatuse asepresident ja Euroopa, Lähis-Ida ning Põhja-Aafrika piirkondlike keskuste direktor Marco Settembri.

Ettevõtte viimaste aastate investeeringud on suunatud tervislikumate koostisosade eelistamisele – vähendatakse toodete suhkru-, soola- ja rasvasisaldust ning kasutatakse rohkem tervislikke toiduaineid, näiteks täisteraviljal põhinevaid koostisosi. Viimase kolme aasta jooksul on Nestlé vähendanud Euroopas müüdavates toodetes suhkrukogust 11 300 tonni võrra. Lisaks avastasid Nestlé teadlased hiljuti suhkru struktuuri muutva tehnoloogia, mis võimaldab tunduvalt vähendada maiustuste suhkrusisaldust, muutmata seejuures nende maitset.

„Poodides müüdavast valikust moodustavad Nestlé tooted ainult mõne protsendi. Kui tahame muuta tarbijate harjumusi, peab kogu tööstus võtma kasutusele ühised tõhusad meetmed,“ ütles Settembri.

Euroopa Komisjon ja EL liikmesriigid on otsustanud käesoleva aasta lõpuks kinnitada riiklikud meetmed toidus suhkru sisalduse vähendamiseks. Nestlé taotleb koordineeritud tegevuskava koostamist, et viia ellu ühist Euroopa Liidu toitumispoliitikat. „See soodustab uuendusi, mis toovad Euroopale tervema tuleviku,“ rõhutas Settembri.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070