Autor: Kaubandus.ee • 16. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Malevlased saavad suvel töökogemust ka kaubanduses

Malevlased lähevad tööle ka Viimsi Keskuse Sportlandi kauplusesse
Foto: Andras Kralla
Viimsi õpilasmaleva 54st noorest saab kümme sel suvel esmase töö- ja praktikakogemuse Viimsi Keskuses, proovides lihtsamaid ameteid.

Viimsi Keskuse turundusjuhi Piret Kulli sõnul pöördus nende poole ideega malevanoortele keskuses suvel praktikakogemust pakkuda vald ja keskus oli meeleldi valmis vahvas ettevõtmises kaasa lööma. „Malevakogemus, nagu kõik muu meie ümber, on aastatega palju  muutunud ning juba aastaid on üsna tavapärane, et noored ei käi abiks vaid põllutöödel, aga õpilasmalevat viiakse läbi ka linnakeskkonnas, proovides kätt erinevate ametitega,“ lisas Kull.

Viimsi valla haridus- ja noorsootöö peaspetsialisti Kadi Bruusi sõnul valitakse kohad, kus malevanoored saavad kaasa lüüa, suuresti noorte enda initsiatiivi alusel ja huvi kaubandussektoris kätt proovida on aastate jooksul suurenenud. „See, kus tööl käiakse malevasuvel, on muidugi vaid üks osa kogu malevakogemusest. Sama tähtsad on ka maleva traditsioonid, ühisüritused ja meeldejäävad ettevõtmised. Ühe toreda malevasuve lõpuks on iga noor nii töökogemuse kui ka vähemalt sõbra või paari võrra rikkam,“ lisas Bruus.

Noored toimetavad keskuses Selveri, Apollo, Sportlandi ja Koduekstra kauplustes ning väiksemas mahus Muuv Seiklusmaal ja spordiklubis MyFitness. Nagu ka muudel malevatöödel, makstakse noortele tasu ning töökoormus pannakse paika vastavalt seaduses lubatud määradele ja huvile.

Viimsi Keskus on 2015. aasta augustis avatud ostukeskus, kus tegutseb ligi 14 000 m2 pinnal 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust. Keskuse juures on 300 kohaga parkla. Viimsi Keskusest leiab nii Harjumaa suurima valiku gurmee- ja ökotooteid, piirkonna suurima Selveri kui ka uue spaa-kontseptsiooniga spordikeskuse ning meelelahutusala, mis koondab tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. Viimsi Keskus hinnati kaubanduse kategoorias kolme parima hulka maineka konkursi Baltic Real Estate Awards 2016 poolt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757