Autor: Kaubandus.ee • 26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaido Padumäe: Rimis küsib dokumenti 83% müüjaist

Vaido Padumäe.
Foto: Andres Haabu
Möödunud nädalal toimus Terve Eesti SA, Kinoteatri ja Rimi eestvedamisel arutelu „Jaanipäev, lapsed ja alkohol…?”, kus Rimi Eesti juht Vaido Padumäe märkis, et täna oskavad kliendid juba hinnata vastutustundlikku alkoholimüüki võrreldes aastatetaguse ajaga. Samuti küsib dokumenti 83% müüjaist, mis on võrreldes Rootsi 90%ga väga hea tulemus.

„Aastaid tagasi oli dokumendi küsimine pigem piitsaga ähvardamine: ettevõte saab trahvi, müüja saab trahvi, ettevõte kaotab alkoholi müügiloa,“ sõnas Vaido Padumäe pressiteates. „Viimased kolm aastat oleme müüjatele lähenenud teisiti – läbi selle, mis puudutab inimest isiklikult. Inimene, kel on lapsed, mõistab, et ka tema ei taha, et keegi tema alaealisele lapsele alkoholi müüks. Räägime neile, miks dokumendi küsimine on oluline, nii suudame paremini oma teenindajaid kõnetada."

Padumäe lisas, et praegu on olukord Eesti kauplustes selline, et poest saab alkoholi kätte iga neljas alaealine. "Rimides oleme suutnud tõsta selle numbri Eesti keskmisest kõvasti kõrgemale ehk dokumenti küsib 83% müüjaist – meie töö müüjatega on kandnud vilja ning oleme saavutanud päris hea taseme võrreldes Rootsi 90%ga. Peamised põhjused, miks müüja ei taha dokumenti küsida, on konflikti sattumine, vanuse üle arutellu laskumine, väsimus ja soov pakkuda positiivset klienditeenindust,“ selgitas ta.

Vaido Padumäe tõi välja, et eraettevõtlus saab täna järjest rohkem nähtavaks, kui ta on vastutustundlik. „Kliendid hindavad seda, kui ettevõte mõtleb tervisliku eluviisi toetamisele. Meie jaoks on see oluline strateegiline suund. Vastutustundlik alkoholimüük  on üks osa tervisliku eluviisi toetamisest.“

Alkoholikultuuri arengutest ja hetkeseisust kõnelesid Politseiameti peadirektor Elmar Vaher, Terve Eesti Sihtasutuse koolitusjuht Triin Sokk, Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Rimi Eesti juht Vaido Padumäe ning Kuressaare linnavalitsuse arendusnõunik Anu Vares. Oma mõtetest alkoholi ja noorte teemal rääkis räppar Metsakutsu.

Arutelu lõpus näidati uusi Kinoteatri videoklippe, mille eesmärk on muuta dokumendi näitamine alkoholi ostul uueks normiks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757