18. juuli 2017

Uute sõiduautode müük Euroopas kasvas ligi 5 %

Juunis kasvas uute sõiduautode turg Euroopa Liidus 2,1%, aga esimesel poolaastal on müük kasvanud kokkuvõttes 4,7%, teatas Autode Müügi ja Teenidusettevõtete Liit.

Juunis ostsid Euroopa tarbijad ligi 1,5 miljonit sõiduautot ja tänavu esimese kuue kuuga on Euroopa Liidus müüdud uusi sõiduautosid kokku enam kui 8,2 miljonit, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müüginumbri ligi 0,4 miljoni autoga.

Plusspoolel oli müük enamikel suurtel turgudel nagu Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias, aga juba mitmendat kuud näitab langust Suurbritannia autoturg, mis juunis jäi miinuspoolele 4,8% ja esimesel poolaastal 1,3%.Baltimaadest kihutab uute sõiduautode müük ülesmäge kõige kiiremini Leedus, kus esimesel poolaastal kasvas turg koguni 19,7%, aga ka Eesti ei jää oma 13,4% kasvuga kaugele maha.

Samas on aga arvuliselt uusi sõiduautosid müüdud meil veidi rohkem. Läti autoturul toimus juunis suur (17,8%) langus, mis vedas miinuspoolele ka kogu esimese poolaasta. Põhjanaabritel püsivad müüginumbrid stabiilsed – kui juunis kasvas turg 1,0% võrra, siis kuue kuu kokkuvõte näitab 1,6% langust.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700