Autor: Kaubandus.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas kasvas uute sõiduautode müük augustis 5,6%

Foto: Andres Haabu
Uute sõiduautode turg kasvas Euroopa Liidus augustis 5,6% ja kaheksa kuu kokkuvõttes on müüdud 4,5% enam kui mullu samal perioodil.

Euroopa Liidu riikides müüdi augustis 865 047 uut sõiduautot. Kaheksa kuu müük aga ületas 10 miljoni piiri, samal ajal kui möödunud aastal oli see 9,8 miljonit.

Tõus jätkus peaaegu kõigil suurematel turgudel nagu Saksamaal (3,5%), Prantsusmaal (9,4%), Itaalias (15,8%) ja Hispaanias (13,0%). Ainult Brexiti ootel Suurbritannias, kus eelmistel aastatel on müük kasvanud tempokalt, on see tänavu pidevalt languses – augustis kukkus uute sõiduautode 6,4% ja kaheksa kuuga on langus 2,4%.

Kui Eestis on uute sõiduautode turg kasvanud tänavu kiirelt, siis teistes Balti riikides oli tõus augustis veelgi tempokam. Lätis kasvas müük 25,8% ja Leedus koguni 34,4%.

Euroopa autotootjad püstitasid uue eesmärgi CO2 emissiooni vähendamiseks

Plusspoolel on müük ka peaaegu kõigil suurematel autotootjatel, kes mõned päevad tagasi jõudsid kokkuleppele ja tegid omapoolse ettepaneku Euroopa Komisjonile uute sõiduautode CO2 emissiooni vähendamises pärast 2021. aastat. Euroopa autotootjate assotsiooni ACEA ettepanekul võiks võtta eesmärgiks vähendada 2030. aastaks süsinikdioksiidi emissiooni 20% võrra võrreldes 2021. aastaga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757