15. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reset.ee võtab esimesena kasutusele krüptoraha

Hans Erich Liivik
Foto: Enrico Buntsel
Esimesena Eestis alustab Reset.ee alates 16. novembrist enda e-kaubamajas arveldamist lisaks eurodele ka krüptorahas. Reset e-kaubamaja esimeseks aktsepteeritavaks krüptorahaks on kõige populaarsem Bitcoin.

Uudse maksevahendi kasutusele võtmise ajendiks on olnud erakordne klientide huvi krüptorahas arveldamise vastu. See väljendub plahvatuslikult kasvanud päringutes klientide poolt viimase kuue kuu jooksul.

Bitcoin on 2008. aastal loodud krüptoraha. Bitcoini hind alates aasta algusest on enam kui seitsmekordistunud. Kõigi Bitcoinide turuväärtus ulatub ca 107 miljardi dollarini. Kui analüüsida Bitcoini meeletut kasvu, siis on tunda, et inimesed on võtnud Bitcoini omaks ning julgelt krüptorahasse investeerinud. Kui jaanuaris oli Bitcoini hinnaks ca 800 EUR, siis kolm kuud tagasi oli ühe bitcoini hinnaks ca 3619 EUR. Tänaseks on ühe Bitcoini hind ca 5600 EUR.

Trend näitab, et aina rohkematel inimestel on tekkinud harjumus hoida osa oma rahast krüptorahas ning vastu tulles klientide soovile on selle eest võimalus ka alates 17. novembrist reaalselt kaupu osta.

Juhatuse liige Hans Erich Liivik ütles, et ettevõte näeb krüptoraha kasutusele võtmises suurt arengut. „Reset.ee on innovatiivne ettevõte ja tunnetame, et krüptoraha teeb kauplemise klientidele mugavaks, sest kliendid ei pea vahetama krüptoraha eurodeks ning säästavad vahetuskursi pealt. Tahame panustada omalt poolt e-riigi arengusse ja pakkuda meie klientidele parimat võimalikku 21. sajandi innovaatilist ostukogemust.“

Reset.ee on Eesti kapitalil põhinev e-kaubamaja, mis tegutseb alates 2014. aastast ja tegeleb peamiselt kodumasinate, elektroonika, mööbli, ilu- ja tervisetoodete müügiga.

Kui eelmisel aastal jäi ettevõtte käive veel alla poole miljoni euro, siis käesoleva aasta käibeprognoos ulatub 2 000 000 euroni.

E-kaubanduse mahud näitavad ka Eestis kasvavat trendi. Aina enam ostetakse teatud tootegruppe interneti vahendusel, kuna tegu on mugava ja aega säästva võimalusega kaupa osta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757