Autor: Maarit Eerme • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima omandas enamuse Poola suurest jaeketist

Poola jaeketi Stokrotka
Maxima Grupp omandas 93,7% Poola jaeketi Stokrotka aktsiatest. Tehingu väärtus on hinnanguliselt 276 miljonit eurot.

„Poola jaeketi omandamine on väga oluline strateegiline samm ning see aitab meil suurendada positsiooni sealsel turul. Järgmine samm on viia sujuvalt lõpuni ülevõtmine ja rakendada enda strateegilist visiooni,“ ütles Maxima Grupi tegevjuht ja juhatusse esimees Dalius Mislunas Leedu ärilehele Verslo Žinios.

Maxima Grupist saab suurim Leedu kapitaliga investor Poolas, kui see tehing jõustub. Tehing peaks lõpule viidama hiljemalt 18. aprilliks.

Stokrotka ostuga saab Maxima Poola kodulähedaste kaupluste turust 20%, mis annab talle turuliidri positsiooni. Tehingu jõustumisel on Maximal Poolas 436 kauplust ning annab tööd 8200 inimesele. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 570 miljonit eurot.

Maxima Grupp haldab kauplusi Baltikumis (Maxima), Poolas (Aldik), Bulgaarias (T-Market) ja omab veebipoodi Barbora.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757