Autor: Kaubandus.ee • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostis Leedus kaubanduskeskuse

EfTEN Real Estate Fund 4 ostis RYO kaubanduskeskuse Leedus Panevėžyses. Tehingu väärtus oli 47 miljonit eurot, mis teeb sellest EfTEN-i ajaloo suuruselt teise investeeringu peale Domina keskuse ostmist Riias 2016. aastal.
RYO kaubanduskeskus Panevėžyses
Foto: EfTEN Capital

RYO eelmine omanik oli Soome ettevõte Pontos Group ning tegu on suurima kaubanduskeskusega Panevėžyses, kus on 89 000 elanikku ning ümbruskonnas elab 150 000 inimest. Ühekorruselises keskuses on 24 300 ruutmeetrit väljaüüritavat pinda ning parkla 950 autole. Pontos renoveeris keskuse täielikult 2014. aastal. RYO-s on hetkel 132 rentnikku, neist suuremate seas RIMI, JYSK, H&M ja Avitela.

„Peale Kadrioru Ärikeskuse ostu on RYO oluline lisandus meie portfelli, kuna keskus hakkab esimesest päevast tekitama rahavoogu, nii et EfTEN-i neljas fond on startinud väga hästi,“ ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas. Leping jõustus 30. novembril 2018.

Tehingu maht on 47 miljonit eurot ning see tagab EfTEN Real Estate Fund 4-le pangalaenu arvestamata üle 8-protsendilise puhta sisenemistootluse. EfTEN Capital integreerib RYO kaubanduskeskuse juhtimise EfTENi Läti ja Leedu kaubanduskeskuste juhtimisstruktuuri, mis juba haldab Domina kaubanduskeskust Riias, Saules Miestase keskust Šiauliais ning Jelgavas asuvat RAF-i keskust.

EfTEN Real Estate Fund 4 on institutsionaalsetele investoritele suunatud 10-aastase tähtajaga kinnine investeerimisfond, mis investeerib rahavoogu tootvatesse ärikinnisvara objektidesse Baltimaades. Mitteavalik fond pakub institutsionaalsetele investoritele võimalust osaleda Baltikumi kinnisvaraturul läbi suuremate ärikinnisvaraobjektide nagu kontorihooned, kaubanduskeskused, lao- ja tööstushooned omamise.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757