Autor: Kaubandus.ee • 4. jaanuar 2019

Rimi on jätkuvalt ainuke BRC kvaliteedi sertifikaati omav jaekett Baltimaades

Rimi Eesti kesklaod läbisid aasta lõpus kõrgetasemelise auditeerimisprotsessi ning uuendasid BRC (British Retail Consortium) kvaliteedi ja toiduohutuse sertifikaati. Rimi omab BRC sertifikaati juba 2016. aastast, olles ainuke BRC sertifikaadiga jaekett Baltimaades.

„BRC sertifikaati tuleb uuendada iga aasta tagant ning auditeerimine võtab aega 3 päeva – selle aja jooksul vaatavad audiitorid Inglismaalt üle meie toiduohutuse ning keskladude ja logistika toimimise. Ka tänavu läks Rimil väga hästi, nimelt saime auditeerimisel kõrgeima AA-tulemuse,“ sõnas Rimi tarneahela juht Taavi Kivisalu. „Audiitorid pööravad samuti tähelepanu kitsaskohtadele, kuidas saaksime oma tööprotsessid tulevikus korraldada veelgi paremini ja vastutustundlikumalt.“

Kivisalu rääkis, et tänu BRC audiitoritele on avastatud logistikaprotsessis mitmeid pisiasju, mille muutmine on kokkuvõttes aidanud ettevõttel jõuda säästlikemate ning efektiivsemate tulemusteni. „Näiteks 2016. aastal juhiti meie tähelepanu sellele, et temperatuuri tõusmine kraadi võrra jahutatud kaupade transpordil ja seejärel nende kaupade uuesti jahutamine kaupluse külmikutes on energiakulu tõttu kallim, kui investeerida transpordilahendustesse, mis välistaksid temperatuurikõikumise.“

Rimi tarneahela juht lisas, et kui jaeketil on BRC sertifikaat, siis kliendi jaoks tähendab see seda, et meie toiduohutust on rangelt kontrollitud ning meid on põhjust usaldada. „Ühtlasi tähendab BRC sertifikaat usaldust ka koostööpartnerite jaoks – tegemist on üleilmselt tunnustatud kvaliteedistandardiga.“

BRC standardi on välja töötanud Briti Jaekaubanduse Konsortsiumi 2006. aastal (British Retail Consortium (BRC)). Selle eesmärk on tagada kvaliteet ja toodete ohutus ladustamisel, säilitamisel, levitamisel ning kaitsta lõpptarbijat. Standard põhineb ohtude- ja riskianalüüsil, mida toetavad dokumenteeritud kvaliteedijuhtimissüsteem ning parima praktika põhimõtted, et kindlustada kõigi seaduste ja nõuete täitmine. Standardi omamine annab lõpptarbijale kindluse, et ettevõte on usaldusväärne ning kogu tarneahel lähtub rangelt kontrollitud toiduohutusest. Eestis on BRC sertifikaat 19 ettevõttel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700