Autor: Kaubandus.ee • 5. juuni 2019

Ekspress Grupp omandab Läti piletimüügiplatvormi

Tallinna börsil noteeritud ASi Ekspress Grupp tütarettevõte, Läti suurim uudisteportaal A/S Delfi ostab 100% osaluse Läti juhtivas piletimüügiplatvormis SIA Biļešu Paradīze.
Janis Daube (Biļešu Paradīze kaasasutaja), Mari-Liis Rüütsalu (Ekspress Grupi juhatuse esimees), Eriks Nalivaiko (Biļešu Paradīze kaasasutaja), Signe Kukin (Ekspress Grupi finantsjuht), Konstantins Kuzikovs (Delfi.lv tegevjuht)
Foto: KARLIS DAMBRANS

4. juunil 2019 sõlmis Ekspress Gruppi kuuluv Delfi läbi tütarettevõtete SIA Delfi Tickets ja SIA Delfi Tickets Service lepingu Läti piletimüügiplatvormi operaatori SIA Biļešu Paradīze kõigi aktsiate omandamiseks. Platvormi müüjateks on Läti eraisikud. Osapoolte kokkuleppe kohaselt ei avaldata tehingu hinda ega muid detailseid tingimusi.

Ekspress Grupi tegevjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on ostu eesmärgiks laiendada Delfi tegevust uutesse ärisektoristesse ning luua sünergiat meediategevustega. „Meie põhisuund on tõsta grupi digitaalsete tulude osakaalu kõikides Balti riikides. Ostutehing loob hea sünergiavõimaluse Biļešu Paradīze ja Delfi igapäevategevustes Lätis ning aitab suurendada grupi jalajälge digiäris. Pikas perspektiivis näeb Ekspress Grupp võimalust laiendada piletimüügiäri ka teistesse Balti riikidesse,” ütles Rüütsalu.

Biļešu Paradīze asutaja Ēriks Naļivaiko sõnul jätkatakse Lätis piletimüüki praeguse kaubamärgi ja meeskonnaga. “Mina ja Biļešu Paradīze kaasasutaja Jānis Daube osaleme jätkuvalt aktiivselt ettevõtte juhtimises. Usume, et Delfist saab Biļešu Paradīzele hea omanik, kellel on kaugeleulatuv strateegiline visioon, võimekus laiendada äritegevust ja leida sünergiakohti. Ühinemine meediaäriga võimaldab piletimüügiplatvormil pakkuda senisest rohkem võimalusi nii meie klientidele kui ürituste korraldajatele,” sõnas Naļivaiko.

SIA Biļešu Paradīze haldab elektroonilist piletimüügiplatvormi (bilesuparadize.lv) ja piletimüügikohti, müües nende kaudu ürituste korraldajate nimel pileteid erinevatele meelelahutusüritustele. Ettevõte on korraldanud piletimüüki internetis üle 15 aasta ja on üks kahest juhtivast piletiteenuse pakkujast Lätis. 2018. aastal müüs SIA Biļešu Paradīze pileteid enam kui 7000 üritusele. SIA Biļešu Paradise klientide hulgas on Lätis tuntud kultuuri- ja meelelahutusasutused ning iseseisvad ürituste korraldajad.

Tehingut rahastati osaliselt ASi Citadele banka antud laenuga, juriidiliseks nõustajaks oli advokaadibüroo Vilgerts. Portaali müüjaid nõustas finantsteemadel Porta Finance.

“Koostöö Ekspress Grupi juhtkonna ja Porta Finance’iga oli professionaalne ja tõhus. Sõlmitud tehing toob kasu nii Läti tarbijatele kui majandusele üldiselt. Oleme tänulikud, et saime juriidilise partnerina anda sellesse oma panuse,” ütles advokaadibüroo Vilgerts partner Gints Vilgerts.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757