Autor: Maarit Eerme • 30. jaanuar 2020

Restoranide TOP: Linna parim ja kiidetuim Gruusia šašlõkk

Gruusia köök on üks kiidetumaid maailmas ning Tallinna vast kõige kuulsam Gruusia restoran on Pirosmani, mis vallutas restoranide TOPi tipu.
Pirosmani restoranis tunneb ehtsat Gruusia aurat
Foto: Pirosmani

Üks Pirosmani restorane asub Nõmmel männipargi veerel, kus on avar väliterrass. Ettevõtte teine restoran asub Tallinna piiril Tartu mnt ääres, ja läbis värskelt ka uuenduskuuri. Restoranis valmistavad toite ehtsad grusiinid ning kokad peavad rahvuslikke traditsioone au sees.

Ettevõte on saanud mitmeid aastaid järjest aasta parima šašlõki auhinna ning tegemist on ettevõtte firmaroaga. Toitude kõrvale pakutakse hoolikalt valitud Gruusia veine.

Pirosmani restoran/kohvik on saanud nime suure Gruusia kunstniku ja kunstitegelase Niko Pirosmani järgi. Tema teoseid kasutatakse restorani sisekujunduses.

Restoranide TOP

1. Pirosmani OÜ

2. F-Hoone OÜ

3. Mare Catering OÜ

4. Pull Restoranid OÜ

5. Gastro OÜ

Oled TOPi ettevõte? Lunasta sertifikaat SIIT.

Kolmekordne kasv

Pirosmani müügitulu kasvas aastaga kolmekordseks. 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 553 249 eurot ja 2018. aastal juba 1,564 miljonit eurot. Samuti kasvas ärikasum kordades. 2018. aasta ärikasumiks kujunes 413 911 eurot (2017. aastal 152 969 eurot).

Samuti kasvasid aasta jooksul ka tööjõukulud kolm korda. Ettevõttes töötas 2018. aasta lõpu seisuga 42 töötajat ning keskmine brutokuupalk töötaja kohta tuleb arvutatult 645,49 eurot. Juhtkonnale arvestati 2018. aastal tasuks 19 151 eurot. Ettevõtte juhatusse kuulub kolm liiget.

Ettevõte kirjutas majandusaasta aruandesse, et nende eesmärgiks on toodete täiustamine ning sortimendi laiendamise kaudu firma turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine olemasolevatel turgudel. Pirosmani müügitulust moodustas 100% müük Eestisse.

MIS on MIS - Pirosmani OÜ

Asutatud 2010

Omanik Rati Samkharadze

Käive 2018. aastal 1,56 mln eurot, kasvas aastaga 183%

Ärikasum 2018. aastal 0,4 mln eurot, kasvas aastaga 171%

Töötajaid 42

Hinnatakse toitu, laidetakse teenindust

TripAdvisoris on Pirosmani Nõmme restorani keskmine hinne 4. Kõige enam sai kiita lambaliha ning pelmeenid, mis pidid olema kui taevane õnnistus. Prisomani näol on tegemist kohaga, mida tasub külastada, kui on soov tunda ehtsat Gruusia aurat.

Parim viis on toitu tellida jagamiseks. Liha on grillil ideaalselt grillitud ning road on suured. TripAdvisoris soovitatakse lasta toit kaasa pakkida, kuna portsjonid on suured ning üksinda on neid süüa raske.

Restorani soovitatakse külastada eelkõige suvisel ajal, kuna restoranil on suur väliterrass, mis asub Nõmme mändide all. Seal on ka lastele väike mänguväljak koos kiikedega.

Enim laidetakse ettevõtte aeglast teenindust ning tuuakse välja ka seda, et toit saabub lauda erinevatel aegadel. Samuti mainiti tagasisides seda, et toitude hinnad on veidike ülehinnatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757