Autor: Edvinas Volkas • 30. märts 2020

Maxima Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase avalik kiri

Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas saatis avaliku kirja seoses viimasel ajal tekkinud küsimusega, nagu oleks ettevõte seadnud Eesti toidutootjad ebaõiglaselt surve alla.
Edvinas Volkas
Foto: Liis Treimann

Viimase nädala jooksul, mil meie kõige tavapärane elurütm on pea peale pööratud, on kahetsusväärselt tekkinud küsimus, nagu oleks Maxima jaekaubanduskett seadnud Eesti toidutootjad ebaõiglaselt surve alla. Kinnitan, et see on valearusaam ning selgitan allpool kõigile tootjatele, tarnijatele ja Eesti avalikkusele järgmist.

Sujuv koostöö tootjatega tagab inimestele kaubavaliku kauplustes, seetõttu soovin väga tänada kõiki oma partnereid, kellega ühiselt oleme sellel pingelisel ajal suutnud tagada ostjate teenindamise ja vastata järsult kasvanud nõudlusele.

Soovin teile kinnitada, et Maxima lahendab kõik tarneküsimused koosmeeles ja lahkarvamusteta ning nõudluse järsust kasvust mõjutatud märtsikuu tarnetele me ei ole teinud trahvi mitte ühelegi tarnijale.

Maxima jaekaubanduskett teeb tööd 24/7 selleks, et kaupluste riiulitel oleks kaupa, mida inimesed kõige enam vajavad. Maxima kliendilubaduse „See, mis vaja“ täitmine on organisatsiooni jaoks prioriteetne – me ei saa jätta riiuleid tühjaks ning öelda sellega inimestele, et me ei tee kõike endast sõltuvat, et inimesed oleksid varustatud oluliste toiduainete ja esmatarbekaupadega. Olgu eriolukord või mitte, inimesed vajavad nii toiduaineid kui ka esmatarbekaupu ja meie töö on neid inimestele ka pakkuda.

Meie poolt saadetud kiri tarnijatele oli informeeriv ning ajendatud soovist, et mitte keegi ei kasutaks tekkinud olukorda ning taganeks eelnevatest kokkulepetest. Kinnitan, et oleme lahendamas olukordi läbi rääkides, et leida mõlemaid osapooli rahuldav lõpptulemus.

Maxima on väga kiire kaubakäibega jaekaubandusettevõte ning tellimusi tehakse lähtudes nõudlusest ja seega on oluline, et mõlemad osapooled annaksid endast parima, et lepingutes sätestatud kokkulepped oleks jõus. Täna võime öelda, et nõudlus kauplustes on stabiliseerunud ning surve tootjatele kasvanud mahtude osas vähenenud. Nii mõnigi toidutootja on avaldanud omapoolset kinnitust, et suudavad toota piisavalt toiduaineid ja tarnida kauplustele, et inimestel oleks piisavalt valikut.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757