Autor: Merilin Merila • 11. märts 2022

Kristo Aab: ees ootavad keerulised ajad

LHV majandusanalüütik Kristo Aab ütles Jaekettide-tootjate-hulgikaupmeeste ühisseminaril, et aasta alguses püsis majanduse väljavaade optimistlik, kuid kindlustunnet vedas alla hinnakasv.
LHV majandusanalüütik Kristo Aab
Foto: Raul Mee

“Hinnakasv hakkas möödunud aasta lõpus kiirenema. Suurt mõju avaldab nafta hinna tõus, kuna see avaldab mõju ka paljudele teistele valdkondadele,” sõnas Aab. Juba on tanklates kerkinud kütusehinnad. Aab rõhutas, et hinnatõusus pole süüdi tanklaketid, kuna hinnatõus sõltub maksudest ja muudest teguritest, kuid siinkohal saaks ka riik ise makse langetada, kui hinnad peaksid hakkama tõusma ulmelistesse kõrgustesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070