Autor: Maarit Eerme • 25. jaanuar 2024

Circle K astub sotsiaalse eksperimendiga teenindajate kiusamise vastu

Balti riikides läbi viidud Circle K siseuuring näitas, et keskmiselt neli teenindajat kümnest on kogenud sobimatut käitumist klientide poolt. Olgugi, et ettevõte on juba mõned aastad probleemile aktiivselt tähelepanu pööranud ning töötanud välja töötjaid toetavad tugisüsteemid ja kursused, on olukord jätkuvalt murettekitav.
Circle K tankla
Foto: Liis Treimann

Hoolimata sellest, et töötajad saavad keeruliste olukordadega paremini hakkama, pole oma emotsioone teenindajate peal välja elavad kliendid kusagile kadunud. Circle K Eesti Baltikumi personalidirektori Piret Kase sõnul ei saa väita, et kõik inimesed teenindajatega halvasti käituvad. On väga palju kliente, kes on teenindajatega sõbralikud ning meeldivad. Samas on ebaõige käitumine saanud justkui hoo sisse ning kerged ebaviisakad nohisemised on asendunud kõvahäälse sõimu ja ebaviisakuste loopimisega.

25. jaanuaril kutsutakse inimesi üles kiusamist märkama sotsiaalse eksperimendiga, kuhu on kaasatud enam kui 260 Circle K teenindusjaama üle Baltikumi.

„Juhtumeid, kus klient on teenindajale halvasti öelnud või ebasobivalt käitunud, on olnud koguaeg, ent olukordi, kus kliendi reaktsioon on olnud eriti bravuurne, oli pigem harva. Täna on aga sagenenud olukorrad, kus klient elab oma emotsioone välja äärmiselt väljakutsuvalt tekitades teenindaja jaoks vägagi ebamugava olukorra,“ nentis Kask.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757