Autor: Kaubandus.ee • 8. märts 2024

Jaanuaris peatus majutusettevõtetes veidi vähem turiste kui aasta eest

Statistikaameti andmetel peatus 2024. aasta jaanuaris majutusettevõtetes ligi 194 000 turisti, mis on 1% vähem kui aasta varem samas kuus. Siseturistide arv kahanes, välisturistide arv aga kasvas.
Statistikaameti juhtivanalüütiku <strong >Helga Laurmaa</strong> sõnul väisas jaanuaris 2023 Eesti majutusettevõtteid üle 83 000 välis- ja ligi 111 000 siseturisti.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul väisas jaanuaris Eesti majutusettevõtteid üle 83 000 välis- ja ligi 111 000 siseturisti. „ Mulluse jaanuariga võrreldes oli välisturiste 1% rohkem, aga siiski 35% vähem kui vahetult enne kriisi 2020. aasta jaanuaris. Välisturistide arv majutusettevõtetes oli võrreldav 2011. aasta jaanuariga. Siseturistide arv jäi 3%-ga alla eelmise aasta jaanuari kõigi aegade rekordile,“ täpsustas Laurmaa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757