Toidupäästjad laienevad: Tallinn sai uue “parim enne” poe
„Pidev hinnatõus on muutnud tarbijad hinnatundlikumaks – ostukorvi valitakse üha enam kaupa, mille „parim enne“ on möödas või lähenemas,“ ütles Sumena tegevjuht Joosep Kaljula. Ettevõte avab neljanda “parim enne” poe Tallinnas, Vesse keskuses.
Vasakul Oliver Sebastian Lamp, paremal Joosep Kaljula.
Foto: Sumena OÜ
Kaljula sõnul on uue “parim enne” poe avamine loomulik samm, sest pidev hinnatõus poelettidel mõjutab meid kõiki. “Täna ostame poest tooteid ühe hinnaga, paar päeva hiljem juba tunduvalt kallimalt,” ütles Kaljula.
Noorte ettevõtjate asutatud toidupäästmise pood Sumena avas esimese kaupluse Ida Virumaal Kohtla-Järvel. Pood asub Vironia keskuses, kus valikus 300 toodet maiustustest ja kuivainetest sügavkülmutatud kauba ja jookideni.
Eesti esimese „parim enne“ toidupäästmise poe Sumena asutaja Oliver Sebastian Lambi sõnul ei jõua täiesti kõlblikud toiduained vajajateni, sest paljud suured brändid ning ka riik soodustavad pigem kauba hävitamist.
Sama oluline kui kauba õige transportimine, hoiustamine ja ladustamine, on laotöötajate heaolu ja turvalisus. Kogu Euroopas pööratakse sellele üha suuremat tähelepanu, mis omakorda suurendab töötajate lojaalsust ja rahulolu.