• 20.02.25, 10:26

HoReCa liidu juht: riik tõmbab meil hinge kinni

Riigi rahandus ja majandus on kreenis, aga me ei tegele selle parandamise, vaid süvendamisega, suurendades ettevõtete ja ka riigi halduskulusid, kirjutab hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevjuht Killu Maidla.
Arvestades, et Eestis on üle 13 000 ettevõtte, kelle tegevusalasse kuulub kasvõi osaliselt toidu käitlemine, on sellel väga mahukas mõju kogu ettevõtlussektorile, kirjutab hotelliliidu juht Killu Maidla.
  • Arvestades, et Eestis on üle 13 000 ettevõtte, kelle tegevusalasse kuulub kasvõi osaliselt toidu käitlemine, on sellel väga mahukas mõju kogu ettevõtlussektorile, kirjutab hotelliliidu juht Killu Maidla.
  • Foto: Krõõt Tarkmeel
Regulatsioon, mis toob ettevõtjale kaasa liha päritoluriigi ja alkoholi mahuprotsendi kuvamise kohustuse, ei täida seletuskirjas toodud eesmärki, vaid on ilmselt hoopis kohaliku toidu populariseerimise eesmärgil üllitatud eelnõu. Eelnõus kavandatud nõuete kehtestamise eesmärk seletuskirja kohaselt on võimaldada tarbijal teha kestlikumaid, sealhulgas tervist toetavamaid valikuid. Kas see on aga määruse tegelik eesmärk?

Seotud lood

Uudised
  • 18.02.25, 15:51
Keldo liha päritolu nõudest HoReCa sektorile: ei toeta ebavajalikku bürokraatiat
Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi hinnangul peaks kohvikud, restoranid ja koolisööklad edaspidi teatama, kust on pärit lauale kantud lambapraad ning millise riigi karjamaal sõi rohtu steigina lõpetanud veis.
Uudised
  • 13.02.25, 12:44
Killu Maidla: täna on HoReCa sektoril hea maine, kuid mitte kauaks
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu endine juht Killu Maidla selgitas, et täna on kogu sektoril väga hea maine, kuid kui ettevõtted töötavad ellujäämisrežiimil ja investeeringuteks raha ei ole, ei kesta hea maine kaua.
Uudised
  • 24.01.25, 13:57
Konkurendid menuka Butterfly Lounge’i lõpust: "Sulgemisi tuleb veel!"
“Noored ei joo! Eriti ajal, mil hoitakse kokku”
Kinnisvaraettevõtjatele Marko Kullile ja Ahti Kiilile kuuluv kokteilibaar Butterfly Lounge teatas möödunud nädalal, et sulgeb jäädavalt oma uksed. Omanikud ise pole kommentare jaganud. Konkurentidele tuli aga uudis menuka kokteilibaari sulgemisest üllatusena.
TOP
  • 17.02.25, 14:03
Cateringi TOP 52 | “Suurkliendid ei võta enam toitlustajat, kes rohelist mõtteviisi ei järgi”
Cateringi TOP-i esikolmikul on keerulisest majanduskeskkonnast hoolimata kalendrid täis, kuid väljakutseid jagub toitlustajatel küll ja veel.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.04.25, 10:34
Digitaalsest maailmast füüsilisse poodi: e-poe võimaluste rakendamine kaupluses
Omnichannel’i ehk eestipäraselt omnikanali kontseptsioonist on räägitud juba aastaid, kuid paljud ettevõtted ootavad endiselt, et keegi teine esimesed sammud teeks. Covid-19 pandeemia muutis mängureegleid drastiliselt – tavapoodide ajutine sulgemine sundis kaupmehi kiirkorras e-poode arendama. Ehk on just tänu sellele täna vaade omnikanali strateegiale selgem kui kunagi varem ning digitaalse ja füüsilise kaupluse piir üha hägusem. Edukad jaekaubandusettevõtted ei küsi enam "kas?", vaid "kuidas?" integreerida e-poe parimad omadused füüsilisse keskkonda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele