• 20.02.25, 10:26

HoReCa liidu juht: riik tõmbab meil hinge kinni

Riigi rahandus ja majandus on kreenis, aga me ei tegele selle parandamise, vaid süvendamisega, suurendades ettevõtete ja ka riigi halduskulusid, kirjutab hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevjuht Killu Maidla.
Arvestades, et Eestis on üle 13 000 ettevõtte, kelle tegevusalasse kuulub kasvõi osaliselt toidu käitlemine, on sellel väga mahukas mõju kogu ettevõtlussektorile, kirjutab hotelliliidu juht Killu Maidla.
  • Arvestades, et Eestis on üle 13 000 ettevõtte, kelle tegevusalasse kuulub kasvõi osaliselt toidu käitlemine, on sellel väga mahukas mõju kogu ettevõtlussektorile, kirjutab hotelliliidu juht Killu Maidla.
  • Foto: Krõõt Tarkmeel
Regulatsioon, mis toob ettevõtjale kaasa liha päritoluriigi ja alkoholi mahuprotsendi kuvamise kohustuse, ei täida seletuskirjas toodud eesmärki, vaid on ilmselt hoopis kohaliku toidu populariseerimise eesmärgil üllitatud eelnõu. Eelnõus kavandatud nõuete kehtestamise eesmärk seletuskirja kohaselt on võimaldada tarbijal teha kestlikumaid, sealhulgas tervist toetavamaid valikuid. Kas see on aga määruse tegelik eesmärk?

Seotud lood

Uudised
  • 18.02.25, 15:51
Keldo liha päritolu nõudest HoReCa sektorile: ei toeta ebavajalikku bürokraatiat
Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi hinnangul peaks kohvikud, restoranid ja koolisööklad edaspidi teatama, kust on pärit lauale kantud lambapraad ning millise riigi karjamaal sõi rohtu steigina lõpetanud veis.
Uudised
  • 13.02.25, 12:44
Killu Maidla: täna on HoReCa sektoril hea maine, kuid mitte kauaks
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu endine juht Killu Maidla selgitas, et täna on kogu sektoril väga hea maine, kuid kui ettevõtted töötavad ellujäämisrežiimil ja investeeringuteks raha ei ole, ei kesta hea maine kaua.
Uudised
  • 24.01.25, 13:57
Konkurendid menuka Butterfly Lounge’i lõpust: "Sulgemisi tuleb veel!"
“Noored ei joo! Eriti ajal, mil hoitakse kokku”
Kinnisvaraettevõtjatele Marko Kullile ja Ahti Kiilile kuuluv kokteilibaar Butterfly Lounge teatas möödunud nädalal, et sulgeb jäädavalt oma uksed. Omanikud ise pole kommentare jaganud. Konkurentidele tuli aga uudis menuka kokteilibaari sulgemisest üllatusena.
TOP
  • 17.02.25, 14:03
Cateringi TOP 52 | “Suurkliendid ei võta enam toitlustajat, kes rohelist mõtteviisi ei järgi”
Cateringi TOP-i esikolmikul on keerulisest majanduskeskkonnast hoolimata kalendrid täis, kuid väljakutseid jagub toitlustajatel küll ja veel.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.05.25, 08:30
PAX ja NixPAY toovad nutikad makselahendused igasse kaubanduskeskkonda
Makseterminalid on viimastel aastatel teinud läbi suure arenguhüppe. Kui varem täitsid nad üksnes maksete vastuvõtmise rolli, siis tänapäeva nutikad makseterminalid pakuvad võimalusi, mis toetavad aktiivselt ärikasvu. PAX Technology Android-põhised makseterminalid ja Nixori NixPAY tarkvara on selle arenguhüppe eesotsas.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele