• 25.07.25, 10:30

Hinnatud restoran sulgeb uksed. “Varsti saab ainult hakklihakastet pakkuda”

Inflatsioon, maksutõusud ja jahe kevad andsid Michelini tunnustusega Lahepere Villa restoranile tänavu nii suure löögi, et söögikoht paneb uksed kinni. Restorani perenaise Helen Vihtoli sõnul on väikeettevõtjal praegu ebanormaalselt raske toimetada.
Lahepere Villa perenaise Helen Vihtoli sõnul oli meeletu hinna- ja maksukoormuse tõus väikeettevõttele talumatu.
  • Lahepere Villa perenaise Helen Vihtoli sõnul oli meeletu hinna- ja maksukoormuse tõus väikeettevõttele talumatu.
  • Foto: Madis Veltman
Vihtol rääkis, et Lahepere Villal oli keeruline hinnatõuse klientidele edasi kanda, kuna restoran oli juba kõrgemas hinnaklassis. “Tihti ei saada aru, et kuidas me seda asja teeme, saab ju ka 10 euroga hakklihakastet pakkuda. Aga on erinevaid formaate, erinevaid ettevõtteid, kõik ei taha hakklihakastet pakkuda, aga võib-olla nüüd me jõuame sinna, kus sa ainult sellega saad elada.”

Seotud lood

Uudised
  • 16.07.25, 09:00
Michelini giidi restoran sulges äri. “Elu ei käi tunnustuste järgi”
Juuni lõpus pääses restoran 38 kolmandat aastat järjest Michelini soovituste nimekirja. Nüüd on aga restoran vanalinnas tegevuse lõpetanud ja ruumidest välja kolinud.
Saated
  • 08.07.25, 09:00
Vapiano Eestisse toonud mehed avasid uue restorani. "Avasime suure pauguga"
Ettevõtja Gert Kerde avas koos äripartner Harri Amburiga uue söögikoha LaBocca, mis laiub 670 ruutmeetril ning mille alginvesteeringuteks kulus 1,3 miljonit eurot. "Avasime suure pauguga ja esimesed päevad on möödunud väga hästi. Praktiliselt iga päev on rekordkäive," rääkis Kerde.
Saated
  • 01.07.25, 16:26
Michelini rohelise tärni saanud restorani kalender täitus kiirelt
Michelini rohelise tärni pälvinud restorani Hiis vastu kasvas huvi pärast tunnustuse saamist päris palju: lähiajaks on saadaval veel vaid mõned kohad, rääkis restorani omanik Daanius Aas.
Uudised
  • 30.06.25, 16:39
Mooni peakokk käibemaksutõusust: restoran ei tohi muutuda luksuseks, millest enamik loobub
Juulist jõustuv käibemaksutõus paneb toidukohtadele senisest tugevama hinnasurve ja mõjutab Eesti restoranikultuuri laiemalt, leiab restorani Moon peakokk Roman Zaštšerinski. Käibemaksumäära erisuse puudumine paneb tema hinnangul siinsed restoranid naaberriikidega, kus määrad on sarnased majutusteenustele kehtivatega, konkurentsis nõrgemale positsioonile.
  • ST
Sisuturundus
  • 30.06.25, 15:57
Millised on nutikad lahendused kauba liigutamiseks?
Iga päev liiguvad tuhanded kaubad ladudest poodidesse, ehitusobjektidele, tööstustesse ja mujale. Toimiva tarneahela üheks aluseks on nutikas kaubakäsitlus. See, kuidas kaupa liigutatakse, mõjutab otseselt töö sujuvust, töötajate heaolu ja kauba seisukorda. Loe, kuidas õigesti valitud tõsteseadmed muudavad kauba teisaldamise kiiremaks, lihtsamaks ja ohutumaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele