Autor: Kaubandus.ee • 14. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima asus madalate hindadega inflatsiooni vastu võitlema

Eelmisel nädalal teatas Leedu turu suurim jaekaubanduskett Maxima, et nad kavatsevad langetada 1000 kauba hinda.

Maxima teatel tähendab hindade langetamine sõda inflatsiooni vastu, vahendas kohalik uudisteportaal VŽ Online. Leedu kaubandusturu suuruselt neljas tegija Rimi teatas, et nad ei kavatse osaleda selles „inflatsioonisõjas” seetõttu, et neil juba on turu kõige madalamad hinnad.

Ka suuruselt teine jaekaubanduskett Norfa teatas eile pressile, et nende hinnad on turu parimad ja nad ei kavatse Maxima algatatud kampaanias osaleda. Norfa teatas, et neil on nii madalad hinnad, et nad võiksid olla Rimi ja Maxima varustajad.

Mitmes tänases Leedu lehes ilmus Maxima reklaam, kus ettevõte tänab Rimit, et too ühines nendega sõjas inflatsiooni vastu. See oli vastus Rimi teatele, et neil on juba odavad hinnad.

Maxima langetab hindu umbes 11% võrra tuhandel tootel, mis on valdavalt toiduained.

Lehes ilmunud reklaami peetakse PR-trikiks, mis näitab ettevõtet inflatsiooni vastu võitlejana, kelle odavat kaupa tasub osta. Maxima peab läbirääkimisi varustajatega ning mõned neist on nõustunud on ka hindu alandama.

"See ei ole kahjuks võimalik," kommenteeris Eesti Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid võimalust, et Maxima võiks ka Eestis osal kaupadel hindu alla lasta. "Leedus on Maximal umbes 35% turuosa, seal on Maximal võimalik tootjatelt hindu alla saada. Eestis on aga Maximal ligi 10% turuosa," selgitas Erilaid.

Erilaid nimetas Maxima Leedu aktsiooni heategemiseks, mööndes, et tegu on ka osava PR-trikiga. "Hinnatõus on kõik ära hirmutanud. Leedus on võrreldes Läti ja Eestiga odavamad kaubad, aga samas on ka inimeste palgad seal väiksemad," lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757