Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko: pronksiöö tõi tagasilööke ekspordis Venemaale

Liviko AS tegevjuhi Janek Kalvi sõnul peaks Liviko praegu üldiselt rahul olema, püstitatud eesmärgin on nüüd täidetud eesmärgid, kuid peab tõdema, et aprillirahutused on oma mõju avaldanud kauplemises Venemaaga.

Kuigi enamus seatud eesmärkidest sai täidetud peab paraku ütlema, et oli tagasilööke laevakaubanduses ja kauplemises Venemaaga, rääkis Janek Kalvi aripaev.ee-le. Mõlemad paneb tegevjuht kevadiste aprillirahutustest tekkinud pingete arvele.

"Allhanke portfelli vähenemine mahulangust kaasa toonud ei ole ehk ekspordikäibe langust olnud ei ole," ütles Kalvi Liviko käekäiku kirjeldades ning lisas:" ma ei tea, kas te teate, aga astume esimesi samme Vana Tallinnaga Ameerika turul."

Kalvi ütles, et vähenenud on suuremahulised allhanked, mis asendati uutele turgudele sisenemise ja brändide turustamisega. Liviko AS ekspordib tegevjuhi sõnul oma tooteid nüüd ka Rootsi ja Taani.

Kalvi rääkis, et Liviko omandas hiljuti Läti juhtiva alkoholi maaletooja L.I.O.N Ko eesmärgiga suurendada eksporti Lätti ja Leetu. L.I.O.N Ko ettevõtetes Lätis, Leedus ja Eestis töötab kokku 220 inimest.

Liviko on Eesti juhtiv alkoholitootja. Ettevõte asutati 1898. aastal. Liviko omanik on Eesti üks juhtivaid kaubandus-ja tööstusgruppe NG Investeeringud.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700