Autor: Kaubandus.ee • 14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saint-Gobain DN ostis Ehituse ABCd

Ehitusmaterjalide müüki laiendav Saint-Gobain Distribution Nordic AB ostis kuu algul 14 jaekauplusega Eesti ehitusmaterjalide müügiketi ASi Famar-Desi, teatas ettevõte.

Ühtlasi sai Skandinaavias tuntud ehitusmaterjalimüüja Optimera Gruppen AB ainuomanik Saint-Gobain DN 1. aprillil sõlmitud tehinguga ka Famar-Desi Läti firmade ja kahe kaupluse omanikuks.

Famar-Desi uueks ärinimeks on Optimera Estonia, kuid kaubamärk Ehituse ABC jääb endiselt kasutusele. Famar-Desi Läti ettevõtted koonduvad Optimera Latvia nime taha, mis jätkab samuti senise kaubamärgi Buvniecibas ABC kasutamist.

Optimera Estonia tegevdirektoriks sai Dmitri Drajev ja finantsdirektoriks Anton Kutser. Optimera Latviat hakkab juhtima Marko Soots.

“Pärast meie hiljutist sisenemist Taani turule on Famar-Desi omandamine uus ja tähtis tähis meie Põhjamaade kasvustrateegias,“ kommenteeris Saint-Gobain DNi juhatuse esimees ja Optimera Grupi nõukogu esimees Kåre Malo.

“Me oleme huviga jälginud Famar-Desi arengut juba pikemat aega,” märkis Optimera Grupi juhatuse esimees Harald Tyrdal. “Famar-Desi harmoneerub hästi meie tähelepanu koondamisega professionaalsele turule,” lisas ta.

Müüdud Famar-Desi ettevõtete netokäive oli 2006. aastal enam kui 1,7 miljardit krooni ja firma andis tööd 700 inimesele.

Äriregistri andmetel kuulub aktsiaselts Optimera Estonia endiselt Famar-Desi Grupp ASile, kuid ettevõtte juhtkond ja nõukogu on 1. aprilli seisuga muutunud. Famar-Desi Grupp ASi omanikeks on AS Famar Kauba (Igor Prokopets, Dmitri Drajev, Mihhail Ležnin ja Valeri Gridnev) ning AS Desintegraator (AS EKE Invest ja AS Hindes).

Optimera Grupil on Norras 90 kauplust ja 10 ärimüügi keskust, Rootsis 26 kauplust ja 2 ärimüügi keskust. Ettevõte sisenes hiljuti Taani turule, omandades riigi suuruselt kolmanda ehitusmaterjalide müüja DLH ehitusmaterjalide divisjoni, millel on 19 kauplust.

Kogu Optimera Grupp annab tööd ligikaudu 3000 inimesele.

Euroopa suurim ehitusmaterjalide kontsern Saint-Gobain on Eestis üsna vana tegija. Äriregistri andmetel on selle kontserni hõlma all Elva autoklaasitehas Saint-Gobain Sekurit Eesti AS (omanik Sekurit Saint-Gobain Scandinavia AB). Saint-Gobain Sekurit Eesti tütarfirma Saint-Gobain Autover-Autoklaas AS tegeleb samas mootorsõidukiosade hulgimüügiga.

Saint-Gobain Isover OY-le kuuluv Saint-Gobain Ehitustooted Eesti AS müüb hulgi värve, lehtklaasi, santehnikat, soojustusmaterjale ja kipsplaati. Eesti klaaspaketi jm klaasist ehitusmaterjalitootja Baltiklaas AS on Saint-Gobain Glass Nordic ASi omandis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757