Autor: Kaubandus.ee • 7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juveeli juht: rahakam inimene on rahakoti kinni pannud

Juveeliäris näitab langustrendi just kallima kauba müük, näidates, et ettevaatlikumaks on muutunud just jõukamad inimesed, on kogenud Juveel OÜ juht Mart Mikli.

„Vähenenud on kallite asjade müük. Odavama ja keskmise hinnaga toodete müük on samal tasemel,“ ütles juveelide tootmise ja hulgimüügiga tegelev Mikli.

Tema sõnul näitab statistika, et kui veel kaks aastat tagasi osteti kallimaid tooteid julgemalt, siis nüüd on olukord muutunud. „Rahakam inimene on oma rahakoti kinni pannud. Nad kardavad. Samas need, kes enne ostsid keskmise hinnaga kaupa, ostavad edasi,“ märkis ta, lisades, et edasimüüjate sõnul otsitakse nüüd kergemaid tooteid ja suuremaid osta ei julgeta.

Mikli rääkis, et Juveeli sissetulekud on vähenenud, kuna müüginumbrid vähenevad, samas aga on toorainehinnad tõusnud. „Kuude lõikes on tulud kõikuvad, kuid kokkuvõttes jääb kätte vähem,“ ütles ta.

Samas ei arva ettevõtte juht, et olukord oleks katastroofiline. „Me ei võida aga ka ei nukrutse. Käibe kasv on küll miinuses, aga asi ei ole katastroof. Oleme seni harjunud liiga hea eluga,“ usub ta.

Uut tõusu võiks juveliiri hinnangul oodata umbes kahe aasta pärast. Selle aasta sügisel jõuab Eesti majandus languse põhja, püsib seal siis mõnd aega ja hakkab 2010. aastal taas kasvama, loodab Mikli.

„Seni tuleb hoida taset. Uskuma peab millessegi. Kui arvad, et kümme aastat läheb halvasti, siis ei ole mõtet tegutseda,“ sõnas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070