Autor: Kaubandus.ee • 2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder: Baltika sõuab Eesti majanduses vastuvoolu

Baltika kolmanda kvartali konsolideeritud müügitulu ulatus 336 miljoni kroonini, kasvades eelmise aastaga võrreldes 9%. Jaemüük kasvas kolmandas kvartalis 10% ning hulgimüük 19%. Võrreldavate poodide müügikasv ulatus 7%-ni.

Tugevaimaks müügikuuks oli august, mil kogumüük kasvas 23%. Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul näitavad kolmanda kvartali müügid, et suvel toimunud pööre ettevõtte majandustsüklis jätkub, teatas ettevõte.

„Keskendumine efektiivsuse tõstmisele suurtel turgudel on andnud soovitud tulemuse - Baltika sõuab hetkel Eesti majanduses toimuvaga pigem vastuvoolu“, hindas Milder.

Eduka kolmanda kvartali taga näeb Milder stabiilselt häid müüke Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel ning tugevat sügishooaja alguse pakkumist. Kesk-Euroopas kasvas kolmandas kvartalis jaemüük 82%, Ida-Euroopas 20% ning Baltikumis 1%.

Kvartali viimasel kuul septembris oli jaemüügi kasv rahulikum tõustes 3%, võrreldavate poodide müügikasvuks kujunes 1%.

Septembri lõpus oli Baltika Grupil 125 kauplust müügipinnaga 24 770 ruutmeetrit. Käesoleval aastal on Baltikal plaanis avada veel 9-11 kauplust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757