Kaubandus.ee  • 20. november 2008
Jaga lugu:

Toidutööstused peavad töötajatel teraselt silma peal

Toidutööstuste töötajad on leiutanud mitmesuguseid viise, kuidas suupoolist koju kaasa võtta, ettevõtete juhid varguste arvu suurenemist pole tõdenud.

Enim tabatakse vargaid lauskontrolli käigus. Ettevõtte või turvafirma töötajatel on nimelt õigus paluda, et väravate läbija näitaks ette koti sisu või teised isiklikud esemed. Seda nimetatakse ülevaatuseks, mitte läbiotsimiseks.

Kalevis ei püüa keegi kottides tooteid välja viia - šokolaad peidetakse riiete alla. Keskmise kehaehitusega naisterahvas võib panna spetsiaalselt õmmeldud taskutesse 9-11 300grammist šokolaaditahvlit, seletas üks ettevõtte anonüümsust palunud töötajatest. Praegu juhtub seda tema sõnul harva. "Väravates võidakse paluda tõmmata riided keha ümber pingule, et näha, kas on riiete alla midagi peidetud või ei ole," ütles ta.

Vargaid avastatakse ka turvakaameratega, osa neist on nähtaval, osa varjatud.

Kolmas varaste leidmise moodus on see, kui vargusest teatavad kolleegid. Tasu nad Rakvere Lihakombinaadis selle eest ei saa, kuid võivad loota leebemat karistust mõne enda väikse apsaka eest. Varguselt tabatud töötaja reeglina vallandatakse. "Iga juhtum on vaatluse all eraldi, kuid kõik vargad saavad hundipassi," märkis ettevõtte avalike suhete juht Kairit Prits.

Nagu selgitas üks Kalevi töötaja, kirjutasid vargad varem lahkumisavalduse, kuid nüüd vallandatakse nad käskkirjaga, mis riputatakse igasse tsehhi. Kui jäid esimest korda vahele, siis võidakse palgast maha võtta, kuid ka sellest saavad kõik teada, lisas ta.

Kalevi pressiesindaja Karin Leemeti väitel tuleb vargusi ette vähe ning ka kahju on väga väike.

Loe lisa tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt