Autor: Kaubandus.ee • 16. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduametnikud: Kalev võib edaspidigi komme toota

Täna ennelõunal Kalevi kommitehast inspekteerinud veterinaar-ja toiduametnikud ühtki märkust ega ettekirjustust vabrikule ei teinud. Ettevõte võib maiusetootmist jätkata, peaasi, et nad suudaksid pideva survega joogiveevarustuse tagada.

Harjumaa veterinaarkeskusValik Kalevi kompvekke, mida vabrik ka edaspidi valmistada võibe juhataja Vladimir Vahesaar rääkis Äripäevale, et tehase kõigi korruste sõlmedes oli vesi olemas. Tualetid ega trapid ei haisenud.

"Neil olid suutnud korraldada endale korraliku autonoomse veevarustuse süsteemi. Tere puurkaevust toodud vesi pumbatakse majasisesesse võrku ning, mis peamine, vesi vastab kõigile joogiveele esitatud nõuetele ja voolab torudes piisava survega. Nende tootmisprotsess palju vett ei vaja, mistõttu hea tahtmise korral võivad nad end kaugemalt kohaleveetava veega varustada," rääkis Vahesaar.

Ta rõhutas, et ühtki ettekirjutust ega märkust ei olnud vaja kommivabrikule teha.

"Panime neile aiValik Kalevi kompvekkenult seda südamele, et kui neil midagi muutub, siis andku sellest meile igal juhul, esimesel võimalusel teada," lisas Vahesaar.

Juhataja lubas, et eile veeta jäänud Kalev võetakse siiski vet-ja toiduametnike tähelepanelikuma kontrolli alla. Võimalik, et kontrollijad külastavad tehast uuesti juba esmaspäeval.

Rae valla ainus vee-ettevõte AS Elveso keeras Kalevi kommivabrikul eile veekraanid kinni, sest AS Kalev (kommitehase omanik) ei ole kauba eest õigeaegselt tasunud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070