• 27.02.09, 12:07
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

ÄP restoranitest: Helsingi parimad restoranid Tallinnas

26. veebruarist 7. märtsini pakuvad Tallinna restoranides oma erimenüüsid kümme Helsingi parimate hulka kuuluvat restorani.
Soome toidukultuur on meie omast mõnevõrra erinev. Põhiline tooraine on neil ju sama mis meil, kuid nad on olnud söakamad omaenda traditsioonilise köögi ja maa tooraine väärtustamisel ning parima hooajalise kodumaise kasutamisel. Pildil olev trendikas Helsingi restoran Loft toob oma valikmenüü restorani Pegasus.
Seekordne külaskäik on jätkuks eelmisel sügisel alanud kahe linna restoranide ühistööle, kui kuus Tallinna restorani Helsingi restoranides oma roogasid pakkusid. Toidu shy;kultuur on rahvuskultuuri üks osa ja selle tutvustamine sama oluline kui muud kultuurilised kontaktid.
Aasta avatud olnud, kuid juba Soome parimaks baariks valitud Cocktail Lounge A21 pakub sel nädalal oma kuulsaid kokteile, mis valmistatud supervärskest toorainest, Muuseumis. Soome restoranikultuuri uus tase Demo asutati aga 2003. aastal, ent juba paari aasta pärast õnnestust tal saada Michelini tärn. Demo menüüd pakub Vertigo. Vertigos saab maitsta ka American Bari parimaid kokteile.
Lofti erimenüü leiab aga Pegasusest. Tegemist söögikohaga, mis on äratanud rahvusvahelist tähelepanu ja mida on kiitnud ka The New York Times. Seevastu Ateljé Finne on suhteliselt noor Soome roogasid pakkuv restoran, mis asub skulptor Gunnar Finne kunagises ateljees. Suur osa nende kasutatavast toorainest pärineb kohalikelt väiketootjatelt. Juhtuda võib sedagi, et restoranis pakutava kala on püüdnud üks restroani omanikest, Antto Melasniemi, oma kätega. Ateljé Finne Tallinna-partneriks on Ribe.
Hotelli Klaus K visiitkaardiks on kujunenud nende The Best of Finlandi hommikusöök, mille tooraine on täielikult kodu shy;maine ja pärineb kümnetelt tootjatelt üle kogu Soome. Hommikusöögi menüü asemel on restoranisaalis Soome kaart, kus on ära märgitud Klaus K tooraine päritolu shy;kohad: põhjapõdraliha Sallast, siig Inari järvest, seakasvatajad, kitsejuustutootjad, moosi shy;tegijad jne. Hotellis Telegraaf saab nende hommikusöögist osa 26. ja 27. veebruaril.
Mecca kööki on aga võimatu määratleda. Põhilisteks märksõnadeks on kirg ja ootamatus. Mecca ühendab endas restorani, lounge’i ja baari. Mecca leiab Monacost. Savoys saab nautida aga Helkan Keittiö ehtsoomelikke roogi.
Soome ainsale kahe Michelini tärniga restoranile Chez Dominique, mis pakub klassikalisi prantsuse tehnoloogiaga tehtud roogasid, on Eestis vääriliseks partneriks Egoist. Restoranis Gloria saab proovida aga OLO menüüd, mis on põhjamaiselt modernne, toorainet tuuakse kõikidest Põhja shy;maadest. Moodsad maitsed ühinevad vanaema köögist pärit roogadega.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.01.25, 10:29
Barbora algatusega "Anna Käppa" saab toetada varjupaikade koeri
Käesoleval aastal on Barbora tegemiste keskmeks heategevus ning aasta jooksul pööratakse tähelepanu erinevatele abivajajatele, kes kõik vajavad meie hoolt ja märkamist. Ettevõtte usub, et igaüks saab ümbritsevat maailma paremaks muuta ning seetõttu kaasab Barbora ka oma töötajaid erinevatesse vabatahtlikesse projektidesse. Heategevusaastat alustatakse projektiga "Anna Käppa", mis on suunatud varjupaigas viibivate koerte heaolu toetamiseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele