Autor: Kaubandus.ee • 9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reservedi omanik võttis üle rahvusvahelise rõivabrändi

Reservedi ja Cropptowni moepoode haldav LPP Retail Estonia võttis Tartus üle rahvusvahelisse House rõivastepoe ketti kuuluva kaupluse ning avab Eestis järgneva kahe aasta jooksul vähemalt neli uut poodi, teatas ettevõte.

Eesti ühe suurema riiete jaekaubanduse ettevõtte LPP Retail Estonia OÜ juhatuse esimehe Hendrik I. Passi sõnul on firma laienenud Eestis 13 poeni ning tänavu kevadel on plaanis avada veel kaks uut kauplust, kokku 1500 ruutmeetril kaubanduspinnal.

„Kitsamates majandustingimustes ostavad inimesed järjest enam kiirmoodi, mille hinna ja kvaliteedi suhe on tasakaalus; näiteks on Cropptowni bränd tõusnud Eestis oma segmendi turuliidriks,“ selgitas Pass poodide laienemise eeldusi.

Passi sõnul prognoosib firma selleks aastaks käibe kasvu ning marginaali stabiliseerumist. „Suures plaanis võib kogu rõivaturg tänavu langeda kuni 15 protsenti ja ilmselt nii mõnigi väiksem, nõrgemini kapitaliseeritud jaemüüja on sunnitud oma tegevuse lõpetama,“ lisas ta.

LPP Retail Estonia emafirma LPP S.A. alustas House rõivakaupluste keti poodide ülevõtmist terves Euroopas. House noorte kiirmoe ketil on kümnes Euroopa riigis kokku 158 poodi.

LPP S.A on Ida-Euroopa kõige kiiremini kasvav jaeettevõtte. Firma avas 2008. aastal kauplusi ligi 41 000 ruutmeetril kaubanduspinnal. LPP Grupil on 370 kauplust 12 riigis kokku 145 000 ruutmeetri müügipinnaga. Grupi käive oli 2008. aastal 5,75 miljardit krooni. LPP Retail Estonia 2007. aasta käive oli 149,1 miljonit krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070