Autor: Kaubandus.ee • 9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JPMorgani analüütikud ootavad Wal-Martilt kehvakest tulemust

JPMorgani analüütikud usuvad, et maailma suurima jaekaubanduskontserni Wal-Marti eelmise kvartali kasum aktsia kohta jääb ühe USA sendi võrra üldistest ootustest väikemaks, kirjutab Reuters.

Käibele avaldavad survet kaupade allahindlused, oodatust väiksem nõudlus mitteesmatarbekaupade järele, jaemüüja oma kaubamärkide all müüdavate kaupade (private label) üha suurem osatähtsus ning kaubanduskeskustes toimuvate ümberehitustest tingitud seisakud, kirjutas panga analüütik Charles Grom klientidele saadetud märgukirjas.

Positiivse poole pealt nimetas analüütik jõukamate klientide tagasitulekut Wal-Marti kaubanduskettidesse.

Analüütikute sõnul ei ole käibe kahanemise analüütikute jaoks üllatuseks, sest ülemääraseid ootusi kahandas juba ettevõtte juhtkond eelmisel kuul toimunud kohtumisel analüütikutega, aga kavandatav kaubanduskeskuste ümberkujundamine mõjub tugevasti enam kui aasta käigus olevate poodide müüginäitajaid.

„Meie vaatlused näitavad, et kaubanduskeskuste ümberkujundamine, mis võib kesta kuni 16 nädalat, mõjutab müügitulemusi tugevalt,“ kirjutavad analüütikud.

JPMorgani analüütikud ennustavad, et Wal-Marti kolmanda kvartali kasumiks aktsia kohta tuleb 80 USA senti, mis jääb analüütikute keskmisest, 81 sendist, ühe sendi võrra vajaka.

Aktsia hinnasihi jättis Grom 58,00 dollarile.

Bloombergi andmetel soovitavad Wal-Marti aktsiat osta 22 analüütikut, seitse soovitavad väärtpaberit hoida ning müügisoovitusi pole aktsial mitte ühtegi.

Wal-Marti aktsia hind on täna kerkinud 1,1 protsenti 51,82 dollarile.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070