Autor: Kaubandus.ee • 28. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihavainen: Baltimaadesse jääb kolm jaeketti

Asjad arenevad selles suunas, et pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti Baltimaade regioonis, ütles Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen.

„Nõustun, et kolm on optimaalne jaekettide arv, kuid mitte ainult Eestis, vaid väga selgelt terves Baltikumis," sõnas Lihavainen.

"Pikemas perspektiivis saab olema väga selgelt kolm, maksimaalselt neli jaekaubandusketti selles regioonis. Selles suunas asjad arenevad ja ma olen enam-vähem kindel, et nii see ka läheb," ütles ta.

"Kuid tahan rõhutada, et minu hinnangul on põhjus natuke erinev kui Kanada kaubandusprofessor McKenziel. Nõustun, et tarnijate suunas peab olema tugevam, kuid see pole ainuke asi, mis loeb," märkis Lihavainen.

Tema sõnul oleksid Eesti jaekaubandusketid arendustegevuses võimekamad kui neid oleks vähem. "Kui on piisavalt suur kett, piisavalt suured mahud, piisavalt palju kauplusi - on IT-süsteemide arendamine, erinevate tellimissüsteemide automatiseerimine, logistika optimeerimine võimalik."

"Ostuhinnad on küll väga oluline ja tähtis asi, kuid mitte ainuke, mille põhjal kujundatakse müügihinnad. Samuti on rahvusvaheline koostöö väga oluline," lisas ta.

"Sõltumata sellest, kui suur oled Eestis või Baltimaades, sest kui sa lähed Hiina turule kaupu ostma ja sinu turuosa oleks Baltimaades 100% - oled Hiinas ikkagi väike tegija. Seetõttu on rahvusvaheline koostöö väga oluline ning selleks ongi ressurssi vaja," märkis Lihavainen.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757