• 23.01.13, 10:02
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Selver: klienditele on talutoodete osakond ebamugav

Selver ja ETK ei plaani enda kauplustesse rajada spetsiaalselt talutoodetele mõeldud osakonda, kuna nende hinnangul on klientidel mugavam osta sarnaseid tooteid sama tootegrupi juurest.
Detsembris avati OÜ Talu Toidab eestvedamisel kolmas talupood Ülemiste Rimi hüpermarketisse. Antud projekti eestvedaja Margus Lille rääkis tookord, et tegemist on missiooniga, mis aitab väikesed tootjad tarbijatele nähtavaks teha ja annab väiketootjatele kogemuse suures kaupluseketis.
Selveri ostujuht Margit Kissa kiidab Rimi Talupoodi. „Huvitavad algatused on igal juhul tervitatavad“. Lisades, et Selveri riiulitelt leiab samuti hulgaliselt Eesti väiketootjate ja talunike tooteid pea igas tootegrupis. „Liha, kala, leib, sai, mesi, müslid, kuivained, maitseained, hoidised, maiustused, mahlad, köögivili, puuvili,“ loetles Kissa.
Kahjuks kõik talunikud ei jõua oma toodetega kõikide Selveri lettidele, kuid paljud tooted on siiski müügil igas kaupluses. Kissa kommenteerib, et on ka talunikke, kes varustavad vaid üht või paari kauplust oma toodetega, näiteks Saare Selverist saab Riido talu toorpiima, Hiiumaal Mereliiva talu köögivilja ning Virumaa kauplustest Vendi talu tooteid. Selveris küll eraldi letti ei ole, kuid sama tootegrupi tooted leiab teiste sarnaste seast. „Kliendile on sedasi mugavam, kui eraldi osakond,“ ütles Kissa.
ETK turundusdirektor Liina Kivimägi ütles, et ETK on suurim kohalike toodete müüja siinsel turul ning hetkel nad ei näe vajadust eraldi talutoodete osakonna järele.
Biomarketi ühele omanikule Priit Mikelsaarele on Rimi talupoed täitsa sümpaatsed ja igati tore ettevõtmine, kus Eesti väiketootjad saavad enda kaubad inimestele paremini nähtavaks ja kättesaadavaks teha.
Mikelsaar kommenteerib, et ökotoodete müügimaht on Eestis väga väike ning sellest lähtuvalt julgeb ta oletada, et käive ja kasumlikkus ruutmeetri kohta on kaupluses teiste sarnaste toodetega võrreles väike ning ei usu, et antud toodete müük hüppeliselt kasvaks.
„Teisalt on konkurents kaubanduskettide vahel tihe ja kaubavalik tavatarbija silmade jaoks igal pool üsna sarnane, mistõttu võib talukaupade osakonna loomine olla üheks elemendiks, mille abil Rimi soovib end konkurentidest pisut eristada ning sellest lähtuvalt ei saa selle sammu otstarbekust vaadata ainult ühe müüginumbrite põhjal,“ mõtiskleb Mikelsaar
Biomarketi lettidel leiab väga palju Eesti tootjate tooteid, mida lisandub järk-järgult järjest rohkem. Talukaup ainuüksi pole Biomarketi valikusse pääsemiseks piisav, tuleb olla ka sertifitseeritud mahetoode.

Seotud lood

Uudised
  • 25.01.13, 09:19
Tartus valmib suveks seitsmes Selver
Tartus algasid Aardla Selveri ehitustööd, kauplus valmib südasuveks ning üürileping on sõlmitud OÜ Tarmeko Kinnisvara, kes rajab Tartusse Ropka elurajooni uue supermarketi, aadressile Võru tänav 77.
Uudised
  • 25.01.13, 10:37
Saare Selver kasvab enam kui poole võrra
Kuressaares asuv Saare Selver kasvab enam kui poole võrra, võttes üle ka kõrvalasuva hoone.
Uudised
  • 07.02.13, 15:57
Selver on konservatiivsem kui kunagi varem
Intervjuu Selveri tegevjuhi Andres Heinveriga selgus, Selver on enda strateegias konservatiivsem kui kunagi varem.
Uudised
  • 12.12.12, 12:00
Talupidajad pääsesid järgmise Rimi letile
Rimi avas Ülemiste hüpermarketis kolmanda talupoe, kus annab talupidajatele võimaluse kauplusesse müüki panna enda toodangu.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele