Autor: Laura Mallene • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nopri: kõige karmim jaekett oli Rimi

Nopri talumeierei omaniku Tiit Niilo sõnul on hea hankija ja jaeketi vaheline suhe paindlik.

„Meile on olnud kõige karmim kogemus Rimiga, kus ´lepinguid uuendatakse pidevalt," ütles Niilo. "Meie jaoks on kõige lihtsam partner Stockmann, aga kettidest rääkides jään vastuse võlgu.“ Niilo täpsustas, et Rimi lepingus oli erilisi klausleid, mis olid väiketootjate jaoks erilised.

Niilo sõnul vaidlustasid talumeiereid Rimi hankelepingus mitu punkti, mõne muutmise puhul suutsid nad Rimit ka veenda. „Inglise- ja eestikeelne lepinguversioon oli väga standardne - kõik käib läbi Riia. Üleliia paindlikkust seal ei olnud. Aga nad on oma lähenemist muutnud. Nad soovivad ka väiketootjate toodetega end ehtida ja lahendada see asi,“ sõnas Niilo.

Niilo sõnul on hea suhe paindlik ja vaatab tegelikule olukorrale ja partnerile otsa. „Vaatab, mis on reaalsed võimalused teha koostööd mõlemale poolele vastuvõetavalt ja kasumlikult. Kui ainult ketitingimusi arvestada ja partnerikandidaadile mitte otsa vaadata, siis see ongi ühepoolne lähenemine. Tegeliku partnerluse otsing on see, mis kirjeldab tegelikku suhtumist,“ ütles Niilo.

Täna avalikustas Äripäev, et ehitus- ja aialaupade jaemüüja Bauhof on kriminaalmenetluse all, sest sundis hankelepingutes partnereid enesele kõige odavamat kaupa müüma.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757