Autor: Maarit Eerme • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palts: Mehhikos ollakse huvitatud kõigest, mis on unikaalne ja uudne

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Mehhiko Väliskaubanduse, investeeringute ja tehnoloogia nõukogu (COMCE) vahel koostööleping, mille eesmärk on aidata Eesti ettevõtjatel saada  hõlpsamini infot ärivõimalustest ja abi oma tegevuse laiendamiseks Mehhikos.

Eesti Kaubanduskoja peadirektor Mait Paltsi sõnul räägiti kohtumisel edasisest äridelegatsioonide võõrustamisest. „Loodetavasti juba lähima aasta jooksul võib oodata kõrgetasemelist ettevõtjate visiiti Mehhikost Eestisse. Mehhiko ettevõtjate sõnul muudavad Eesti atraktiivseks stabiilne majanduskeskkond ning soodne maksupoliitika, mis võimaldab tuua Eestisse ettevõtete peakontoreid ja hallata siin nende Euroopa ja Aasia suunalist tegevust. Lisaboonuseks peeti ka meie arenenud infotehnoloogilisi võimalusi ja asukohta, mis tervikuna teevad Eestist arvestatava investeeringute sihtriigi,“ sõnas Palts. Ta lisas, et Mehhiko ettevõtetele on suurt huvi pakkunud meie logistika ja transpordivõimalused, sest Eesti head asukohta nähakse ühe selge eelisena. Seega on võimalusi nii IT-valdkonnas kui ka kindlasti tehnoloogiliselt uudsete toodete müümiseks.

Sel nädalal on Eesti ettevõtjatest koosnev äridelegatsioon Mehhikos, kus nad saadavad Eesti Vabariigi välisminister Urmas Paeti ja tema Soome kolleegi Alexander Stubbi.

Kaubanduskoja äridelegatsiooni liige Ruth Oltjer ütles, et tuli Mehhikosse, et tutvuda tervishoiusüsteemi ja turusituatsiooniga. Ta on kohtunud seal erinevate distribuutoritega ja külastanud kohalikke haiglaid.  „Huvi Chemi-Pharmi toodangu vastu oli suur. Eestis  edukalt toimiv infektsiooni kontrolli süsteem on veel väljaarendamata ja tase erinevates haiglates on väga ebaühtlane, aga püüdlemine parema tulemuse poole on selgelt väljendunud. Meditsiinisektor on ilmselgelt kiiresti arenev ja tõusva trendiga. Erahaiglad on kallid, aga paremini varustatud ja järgivad Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) norme. Riigihaiglad on kolme erineva tasemega ja erahaiglatest oluliselt väiksema eelarvega, “ selgitas Oltjer.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757