Autor: Romet Kreek • 12. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilm rikus Zara omaniku tulemuse

Maailma suurim rõivaste jaemüüja, Hispaania firma Inditex teatas täna nelja aasta aeglaseimast kasumikasvust, kuna tavatult külm ilm lükkas Euroopas edasi kevademoe müügi.

Aastaga kasvas esimese kvartali kasum kõigest 1,6%, 438,3 mln eurole. Analüütikud ootasid 440 miljoni eurost kasuminumbrit. See oli nüüd kolmas kvartal jutti, kus ettevõte ei ole suutnud analüütikute ootuseid täita.

"See oli selgelt väga raske kvartal ja ka kogu aasta tuleb raske, iseäranis kaks järgmist kvartalit," ütles Societe Generale'i analüütik Anne Critchlow agentuurile Bloomberg. "Aktsia jääb aktsiaturu tootlusest maha peamiselt seetõttu, et raske on teenida sama suurt tulemust, kui mullu."

Kuigi miljardäri Amancio Ortega Inditex on kannatanud nagu teisedki rõiva jaekaupmehed üle Euroopa külma ilma tõttu, seisab ettevõttel ees raske aeg koduturul Hispaanias, kus viiakse ellu demokraatiaaja karmimaid kasinusmeetmeid ning kus tööpuudus on 27%.

Rõivaste jaemüüja kvartalikäive kasvas 5,2%, 3,59 miljardile eurole.

Inditexi aktsia on täna langenud 0,04% ja maksab 97,80 eurot.

Enim poode avab ettevõte tänavu Venemaal, Jaapanis ja Hiinas. Kokku oli neil aprilli lõpu seisuga 86 riigis 6058 poodi. Inditex plaanib tänavu avada Venemaal internetipoe.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700