Autor: Inga Jakobson • 25. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma jaaniaja müügihitt oli maitsestamata liha

"Maitsestamata šašlõkikuubikute müük ületas kõik meie ootused, müüsime seda kokku nelja päevaga üle 10 tonni," kommenteeris Prisma Peremarketi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas poeketti müügitulemusi jaaniajal.

Lainas lisas, et aina rohkem ostjaid eelistab osta maitsestamata liha ja ise marinaadi teha. Liha ja šašlõkke müüs Prisma kokku umbes 60 tonni. "Kuna jaanipäeval eelistatakse siiski liha kalale, oli kala müük liha ja šašlõkimüügist oluliselt väiksem," lisas Lainas. Värsket kala osteti Prismast umbes 600 kilogrammi kanti.

Erinevaid grillvorste osteti ligi 9 tonni. "Enim ostetud vorstid olid Rakvere Lihakombinaadi šašlõkivorst lambasooles ja Maag Lihatööstuse Gruusia toorvorstikesed," ütles Lainas. Tema sõnul müüsid sašlõkkidest väga hästi ka eri tarnijate tooteportfellides olevad armeenia šašlõkid.

Õlut müüs Prisma kokku 77 000 liitri ja siidrit 16 000 liitrit. "Kõige enam osteti meilt tänavu Saku Originaal Pinti, teisel kohal oli A Le Coq Premium, kolmandal aga Corona õlu," selgitas Lainas.

"Varajane kartul müüs hästi, seda läks pea 10 tonni." ütles Lainas. Lisaks osteti palju arbuusi, kurki ja tomatit.

Kokkuvõttena tunnistas Lainas, et müük on võrreldes eelmise aastaga kergelt tõusnud. "Kui on pikad pühad, sõidab lõviosa inimestest Tallinnast ära ning pühade müügist saavad suurema osa just Tallinnast väljaspool asuvad kauplused," rääkis ta. Seetõttu näiteks Tallinna Prismades sooritati rohkem oste reedel ja laupäeval. "Samas Tartus ja Narvas olid aktiivsed müügipäevad ka pühapäev ning esmaspäev," lisas Lainas.

Siiamaani on käesoleva aasta müük läinud Prisma jaoks ootuspäraselt. "Oleme oma kogumüükidega ületanud jätkuvalt turu keskmist," ütles Lainas ja lisas, et prognooside ja tegeliku elu vahel esinevad kuude lõikes mõneprotsendilised kõikumised on normaalne nähtus. 

Prisma Peremarketi 2012. müügitulu koos käibemaksuga oli 212 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700