14. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa TÜ tippjuht sai ootamatult kinga

Peeter Kilumets juhtis Saaremaa Tarbijate Ühistut 30 aastat
Foto: Tambet Allikk/Saarte Hääl
Täna on viimane tööpäev 60 aastat kaubanduses töötanud 75aastasel Saaremaa Tarbijate Ühistu (STÜ) juhil Peeter Kilumetsal, kes lasti eelmise nädala STÜ nõukogu koosoleku otsusega sisuliselt päeva pealt lahti.

Kilumets töötas STÜ juhatuse esimehe kohal pea 30 aastat, alates 1986. aastast.

STÜ nõukogu esimehe Rein Sepa sõnul oli nõukogu oma otsust juba mõnda aega arutanud. Kuigi Kilumets sai sellest teada alles möödunud teisipäeval ning viimane tööpäev on tal täna, ei saanud see tulla Kilumetsale siiski nagu välk selgest taevast.

Sepp tõi Kilumetsa vallandamise põhjuseks vajaduse tuua ettevõttesse värskemaid mõtteid ja vaateid, et jätkuvalt konkurentsis püsida ja töötajaid motiveerida.

„Eks nõukogu lähtub ikka ettevõtte arengust, selle üle on arutelu juba pikemalt käinud, see pole väga värske lugu. Lõpuks jõuti ühisele arusaamale, et selline muutus tuleb teha,“ märkis Sepp.

Ta lisas, et Kilumets on teinud ettevõttes 60 aastat tänuväärset tööd, pool sellest ajast on ta olnud ettevõtte tippjuht. Uudise võttis Kilumets tema sõnul rahulikult vastu. „Eks juhatuse liikmed peavad sellega arvestama, et nende ametikohtade täitjad aeg-ajalt vahetuvad.

Uue juhatuse liikme leidmiseks korraldab STÜ avaliku konkursi, praegu on neil palgal vaid üks juhatuse liige Sirje Saun, kuid põhikirja järgi peab neid olema vähemalt kolm. Oktoobris lahkus töölt ka Iia Mölder, mistõttu hakatakse otsima koguni kahte uut juhatuse liiget.

Täna ametist lahkuvat staažikat juhti Peeter Kilumetsa ei õnnestunud Äripäeval kahjuks tabada.

Saaremaa Tarbijate Ühistul on 29 kauplust Saare- ja Muhumaal ning üks Pärnus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757